Rik in de aanval tegen Bravo
Rik in de aanval tegen Bravo Foto: VC Pieter Brueghel

Heren 1 VC Pieter Brueghel pakt ook punten tegen topteams

Verenigingen

Son en Breugel - Heren 1 blijft maar punten pakken dit seizoen. Ze hebben nu al 13 punten verzameld in 6 wedstrijden. Ter vergelijking, vorig jaar had het team er rond deze tijd 7. Afgelopen maandag speelden ze thuis tegen topteam Bravo uit Waalre/Valkenswaard.

De eerste set ging gelijk op. De heren van VC Pieter Breughel speelden solide met een sterk blok, maar vaak met moeizame pass vanwege de afwezigheid van libero Thomas en sterke passer Niels. De heren gingen fanatiek van start, maar lieten zich in de slotfase de kaas van het brood eten: 25-20 verlies. De tweede set startten de heren met frisse energie. Met hard werken werd de wedstrijd een ware strijd. Voor ieder punt moest gevochten worden. Uiteindelijk werd het harde werken beloond met setwinst.

Het zag er de derde set lang naar uit dat de punten in Son en Breugel zouden blijven, maar een paar slordigheden zorgden voor setwinst voor de gasten: 28-26. De laatste set werd gestreden voor elk punt. Zo hard dat zelfs de pink van Kariem de wedstrijd niet ongeschonden is doorgekomen. Hij werd gewisseld voor Rik, die er net een wedstrijd met het tweede op had zitten. De tegenstander kwam er al snel achter dat Rik met zijn vlijmscherpe passes en blok in elk geval niet gemakkelijk te passeren is. De oudgediende maakte zelfs het winnende punt door op de diagonaal een bal binnen te slaan. Eindstand was een terechte 2-2, waarbij het eerste team van VC Pieter Brueghel het goede spel van de afgelopen weken weer heeft voortgezet.

Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl