Eva Wiselius met enkele van haar leerlingen
Eva Wiselius met enkele van haar leerlingen Foto: Wil Feijen

Laatste Singing Session bij Music Dock van 2018

Algemeen

Son en Breugel - 6 December was het weer zover: Singing Session bij Music Dock! De laatste van 2018. Er was weer een leuke groep mensen bij elkaar gekomen, leeftijd variërend van eind 20 tot begin 70 jaar, afkomstig uit Son, Breugel, Schijndel, Erp, Sint Oedenrode, Gerwen... Aangestuurd door zangcoach Eva Wiselius en begeleid door gitaar en cajon.

Voor deze sessie was er een nieuw tekstboekje met veel Nederlandstalig repertoire: Ramses Shaffy, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Herman van Veen, Frank Boeien.... en na de pauze gingen we nog even door met engelstalige pop van toen en nu. Regelmatig werd er een refrein herhaald om deze meerstemmig te zingen en vooral ook 'uit volle borst' te zingen, want dat is waar het om draait bij deze zang-avonden: vergeet de dagelijkse stress, zing je longen uit je lijf, geniet van de muziek en het plezier van het samen zingen! Of je nu alleen komt of met familie of vrienden, iedereen die van zingen houdt is welkom.

De avonden zijn gratis toegankelijk omdat, in de woorden van Eva Wiselius, 'zingen geen geld moet kosten, er moet geen drempel zijn om niet te komen, het moet toegankelijk zijn voor alle lagen van de bevolking.'
1 á 2 keer per jaar worden benefietsessies gehouden waarvoor wel kaartjes gekocht moeten worden. Met de opbrengst kunnen de onkosten van de avonden bekostigd worden (zoals de zaal, tekstboekjes, onkosten voor de muzikanten).
De Singing Sessions brengen mensen bij elkaar die elkaar op straat niet aan zouden spreken. We zingen samen en in de pauze ontstaan gesprekken. Zingen is gezond voor je, je wordt er blij van, het maakt goede stoffen aan in je lijf waardoor je positiever in het leven staat. Heb je veel zorgen, dan vergeet je ze even op zo'n avond en laad je je energie op waardoor je er weer even tegenaan kunt. Daarnaast is Samen zingen goed voor de maatschappij, het gevoel ergens bij te horen en samen iets te creëren, in dit geval Muziek!

Eva Wiselius biedt deze sessies ook aan voor bedrijven, samen met gitarist Erik Verhoef. Als teambuilding, of op scholen om het saamhorigheidsgevoel te versterken. Daarbij heeft muziek een positieve invloed op de ontwikkeling en het concentratievermogen.... 1+1=3!
De Singing Sessions zijn iedere eerste donderdag van de maand, om 20.00uur bij Music Dock: Kanaaldijk Zuid 3a in Son en Breugel. De eerste sessie van 2019 is op donderdag 7 Februari. U bent bij deze van harte uitgenodigd!

Afbeelding