Pieter Brueghel Dames 1 in actie Foto: VC Pieter Brueghel

Pieter Brueghel Dames 1 wint ook van BVC Berkeijk 1

Verenigingen

Son en Breugel - Na de nodige personele problemen konden de dames eindelijk weer aan de bak. Bijna iedereen was weer fit en speelster nummer 7  is goed bezig om in het nieuwe jaar weer lekker er tegenaan te kunnen gaan, maar nog heel even geduld.

Bergeijk is altijd wel een taaie tegenstander. De ballen worden niet altijd hard gespeeld, maar de gaten worden goed gevonden. Vanaf het begin moesten de dames er tegenaan. Ze begonnen goed en overtuigend. Als Bergeijk even een paar punten achter elkaar wist te scoren kwam daar gelijk het antwoord van Pieter Brueghel. Vanaf het begin bleven de dames een aantal punten voorsprong houden. De eerste set werd met 25-17 binnengehaald. Op het laatst kwam Bergeijk wel beter in hun spel en het was duidelijk de tweede set was nog niet zomaar gewonnen. Vanaf het begin moesten ze er weer tegenaan. Wat er gebeurde is tot op de dag van vandaag niet duidelijk, maar wat er in de eerste set allemaal net goed viel, viel in de tweede set net allemaal buiten of tegen de netrand aan en viel weer terug in het eigen veld. Vanaf het begin liep Pieter Brueghel achter de feiten aan. Ze kwamen nog goed terug tot 23-24, maar toen maakte Bergeijk helaas toch het winnende punt voor de tweede set. Jammer maar helaas.

De derde set begon de thuisploeg gelijk weer vanaf het begin en kwamen ze niet meer in de problemen. De overtuiging was er weer en Bergeijk kwam er niet meer aan te pas. De tegenstander vocht nog voor wat ze waard was, maar dat mocht niet meer baten. De laatste set werd met 25-15 door Pieter Brueghel met overtuiging binnengehaald.

Al met al een goede en sportieve wedstrijd. Bergeijk was erg taai en ze keken goed waar bij Pieter Brueghel de gaten zaten. Erg jammer van de tweede set, maar de dames bekijken het positief, de wedstrijd werd gewonnen en de dames van Pieter Brueghel staan nog steeds bovenaan. De voorsprong op ODI is weliswaar nog maar één punt, maar de competitie is nog lang genoeg.