Afbeelding

Een trots en dankbaar Stichting MeeDoen S&B bestaat 5 jaar

Algemeen

Son en Breugel - Tijdens het IJsfeest van 2012 vroeg haar zoon aan Angelique: Waarom mogen alle kinderen hier school schaatsen, maar ik niet. Het was één van de vele dingen waar ze tegenaan liep en het liet Angelique niet meer los: Voor kinderen die op speciaal onderwijs zitten is het veel moeilijker om vrienden te maken in het dorp of mee te doen. Daar moeten toch meer ouders tegenaan lopen en wat kunnen we daar aan doen? Met die gedachte is ze met de hulp van de gemeente op zoek gegaan naar andere ouders. De belangstelling was groot, maar 3 moeders waren "zo gek" om er ook echt concreet mee aan de slag te gaan: "Initiatief Bijzondere Kinderen" was geboren.
De zomer van 2013 hebben we gebruikt voor het maken van onze plannen: het organiseren van sport op maat en vrijetijdsactiviteiten voor jonge mensen die niet zo makkelijk gewoon kunnen aansluiten.

In november 2013 was een sportieve middag in sporthal de Landing onze eerste activiteit en daarna ging het snel….: We wonnen de "Voor en met elkaar"-stimuleringsprijs van de gemeente en werden finalist in de Brabantse Dorpen Derby van de provincie Noord Brabant. Door de Brabantse Dorpen Derby werden we uitgedaagd om heel snel onze organisatie uit te breiden, met als eerste stap het oprichten van een formele stichting op 18 december 2013 met de naam Stichting MeeDoen S&B. Dat is deze week alweer 5 jaar geleden……

Toen we onze plannen bekend maakten in o.a. deze krant meldde SBC zich meteen bij ons. Zij wilde wel graag, met onze hulp, een G team opzetten. Daarna volgden al snel paardrijden bij Hopsakee, fitness bij Sonsport en Differend, dansen bij Dance Giving, snorkelen via Red Lobster Divers, tennis bij HTC, scouting bij Dutmella, sinds kort ook hockey bij HTC en binnenkort ook zumba bij Tati's Dance Agency. Al deze clubs hebben een geweldig mooi sportaanbod op maat, zodat onze kinderen ook lid kunnen zijn en lekker kunnen sporten/meedoen.

Nog veel meer dan we zelf gedacht hadden is er behoefte aan onze stichting. Een grote groep van ruim 130 jongeren, tussen de 6 en 30 jaar, is bij ons aangesloten en meer dan 75 jongeren zijn aan het sporten bij de lokale sportclubs.

We organiseren elke maand ongeveer 3 leuke activiteiten, zoals koken, creatieve workshops, uitstapjes en excursies, muziek maken, themafeestjes, meidenavonden, gameavondjes, etc, etc. Elk kind kan zelf kiezen waaraan het mee wil doen. Maandelijks doen er gemiddeld zo'n 60 kinderen mee en daaruit volgend zijn al heel veel vriendschappen ontstaan. Met name daar zijn we erg blij mee en heel trots op!!

Dankbaar
Om alles goed te kunnen doen, hadden we vanaf het begin al meer handjes nodig en gelukkig waren die snel gevonden. Een groep van 14 enthousiastelingen vormt onze activiteitencommissie, waarvan de meeste al vanaf het begin erbij zijn. Met veel betrokkenheid bedenken, organiseren en ondersteunen zij mede alle activiteiten. Daarnaast zijn er ook vele vrijwilligers bij de sportclubs actief in het sportaanbod op maat.

We proberen altijd om kosten laag te houden, maar het organiseren van activiteiten kost geld. Gelukkig ontvangen een jaarlijkse bijdrage van de gemeente en van o.a. de Rabobank. Dat geeft ons continuïteit.
Maar ook heel veel mensen hebben ons gesteund in de afgelopen tijd, met een persoonlijke gift, goede doelen acties via hun bedrijf of werkgever of met sponsoring in natura. We voelen ons gezegend met zoveel lieve en betrokken mensen om ons heen. We willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de afgelopen 5 jaar. Wij gaan met veel energie door naar het volgende jubileum.

Bestuur van stichting MeeDoen S&B,
Angelique, Diana, Hein en Maaike