Snoezelruimte Aquamarijn Zonhove
Snoezelruimte Aquamarijn Zonhove Foto: Wil Feijen

Gulle gift Ondernemersavond tovert Aquamarijn om in snoezelsfeer!

Human Interest

Son en Breugel - Vorig jaar werd tijdens de ondernemersavond een mooi bedrag geschonken aan Dagbestedingsgroep Aquamarijn van SWZ Zonhove. Inmiddels zijn enkele materialen aangeschaft, die zowel ontspannend als ook prikkelend effect hebben op de groep laag niveau bewoners. Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) die het vooral moet hebben van sfeer, beleving, muziek en stimulering via uitdagende materialen.


Vorige week kwam een delegatie van de Lionsclub op bezoek om met eigen ogen te zien, dat de bijdrage goed op zijn plek terecht is gekomen. Begeleidster Inge gaf een rondleiding en een toelichting op wat deze materialen betekenen en teweeg brengen bij de aanwezige bewoners. 
Zo werd verteld dat zowel ontspanning als ook stimulering van prikkels een onderdeel van snoezelen is. Hiervoor zijn hele specifieke materialen nodig, die op maat bij de behoefte van de bewoner zijn gezocht. Ook werd er door de Lions zeer geïnteresseerd vragen gesteld en ontmoette zij een bijzondere doelgroep die vaak niet zo zichtbaar zijn. 

Cliënten van Aquamarijn willen graag hartelijk dank zeggen tegen de Sponsoren Koert Akkerman (Darling Ingredients Nederland Holding B.V.) en Rotary Son&Breugel, die deze gulle gift mogelijk hebben gemaakt. Zij konden helaas niet aanwezig zijn. Maar zeker ook een hartelijk dank aan de Lionsclub en alle ondernemers die tijdens de jaarlijkse ondernemersavond ieder jaar weer mooie projecten ondersteunen met een mooi geldbedrag. 
 

Snoezelruimte Aquamarijn Zonhove