Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Oppositie loopt weg uit Raadsvergadering

Politiek

Son en Breugel - Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 20 december heeft de voltallige oppositie de raadsvergadering verlaten. Een nog nooit vertoonde actie binnen het politieke klimaat van Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

De aanleiding was het niet in stemming brengen van een motie van de oppositie over de handelswijze van wethouder Frenken inzake het project beschermd wonen van stichting doorpakken wonen.
Daar waar de stichting eerder intens samenwerkte met de lokale politiek lijken zij nu elkaars tegenstanders. Dit alles is veroorzaakt door een bezuinigmaatregel vanuit de gemeente Eindhoven waardoor het beschermd wonen voor tenminste 8 jongeren in de gemeente direct gevaar liep.

Voor de raadsvergadering was er nog een toelichting van de directeur Sociaal Domein van de gemeente Eindhoven. Daarin werd uitgelegd dat het project geen direct gevaar liep mede omdat een eerder genoemde peildatum niet juist was.
Tijdens de raadsvergadering werd wethouder Frenken meerdere male aangesproken op zijn, volgens Elly Brocken, laksheid. Want, wat hij nou geregeld en wanneer en met wie, dat wilde de oppositie weten.

Ondanks het positieve geluid van de gemeente Eindhoven en het opmerking van de wethouder dat hij vierkant achter het initiatief over beschermd wonen in Son en Breugel staat, werd de onrust bij betrokkenen niet weggenomen.
In een sfeer van emotie en chaos nam de oppositie dan ook het besluit om de vergadering te verlaten. De coalitie bleef verbaasd achter, maar liet weten dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken. "Weglopen in een politiek debat dat doe je niet" was de veel gehoorde opmerking van de coalitie gisteravond na de raadsvergadering.

De volgende extra raadsvergadering is op donderdag 10 januari. Benieuwd wie er dan weer plaats gaan nemen aan de vergadertafel en voor hoe lang natuurlijk.