Rinus  en Rina Verhagen
Rinus en Rina Verhagen Foto: Wil Feijen

Rinus en Rina Verhagen 50 jaar getrouwd.

Human Interest

Son en Breugel - Rinus is geboren in Liempde en Rina is een echte Sonse, zij is geboren waar nu het pand van Ikea staat. Rinus en Rina hebben elkaar leren kennen op de tweewekelijkse dansavonden in De Beurs in Sint -Oedenrode. Ze hadden een jaar of 4 verkering toen de vader van Rina aan Rinus vroeg, heb jij toevallig zin om in Son te komen wonen want we kunnen een stukje bouwgrond kopen in de Molenstaat in Son. Rinus had er wel oren naar. Dus op de plek waar ze nu nog wonen hebben ze een mooi huis gebouwd waar ze nu nog naar zeer tevredenheid wonen. Ze zijn eerst voor de wet getrouwd en bijna 1 jaar later voor de kerk, zoals heel veel stellen dat deden in die tijd.

Door: Corry van Asseldonk

Rinus is zijn loopbaan begonnen bij De Rabobank in Vught, daarna, Cromvoirt, Esch, Woensel en Acht en op 1 april 1972 werd hij benoemd als hoofd afdeling Bankzaken en op 1 maart 1986 adjunct directeur bij de Rabobank in Best. Hij is met zijn 63 jaar gestopt nadat hij meer dan 40 jaar in dienst is geweest bij de Rabobank. Het vrijwilligerswerk en wat voor andere mensen doen dat zit Rinus in het bloed. Hij heeft dan ook tijdens zijn loopbaan bij de Rabobank verschillende projecten mede georganiseerd w.o. Het streekfestival in Natuurpark Het Groene Woud op het Landgoed Velder te Liempde waar meer als honderd vrijwilligers aan meededen. Verschillende krantenknipsels komen voor de dag waarin interviews staan waar hij allemaal aan mee gewerkt heeft. Mijn oog viel meteen op een artikel rondom zijn afscheid bij de bank. Hij vroeg aan de mensen die op zijn afscheid kwamen en een gift wilden doen, dit voor een goed doel zou zijn en wel voor een gehandicaptenproject in Zuid Amerika. Het was een druk bezochte receptie, Rinus was een graag geziene man en er werd een groot geld bedrag opgehaald voor dit project. Ook in Son heeft hij veel gedaan voor o.a., S.B.C. de Stichting Katholiek Onderwijs, de Parochie, Het Vestzaktheater, de Harmonie PHEV, de Vrienden van Harmonie PHEV en het Gregoriaans koor. Hiervoor heeft hij en 2012 een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Rina is altijd thuis geweest voor de kinderen, twee dochters en inmiddels 4 kleinkinderen en zorgde dat het thuis allemaal op rolletjes liep. Ze was een steun en toeverlaat voor Rinus. Ze had al heel snel een magnetron aangeschaft omdat Rinus vanwege zijn vele activiteiten zo onregelmatig thuis kwam. Naast haar huishoudelijke taak heeft zij nog een twaalftal jaren in het bestuur en leiding van Scouting Margaretha Sinclair gezeten. Nu doet zij al ruim twaalf en half jaar vrijwilligerswerk in de parochie, voor de bloemengroep en als gastvrouw.

Ze houden beiden veel van sporten, ze hebben vroeger aan volleybal gedaan en nu zijn ze nog regelmatig op de tennisbaan te vinden. In 2007 zijn ze samen in 6 weken tijd naar Santiago de Compostella gefietst, een tocht van 2553 km. Dat is een ervaring die je nooit meer vergeet. Vanaf die tijd geeft Rinus bijna maandelijks voorlichting in Vessem, een dependance van Santiago de Compostella, voor belangstellende die ook op de fiets deze tocht willen maken. Ze maken samen nog vaak lange fietstochten zoals naar Berlijn, Brussel, Aken, Keulen, Luxemburg, Wenen, Parijs, noord Franrijk etc. En niet te vergeten de vele LF fietsroutes in Nederland en België. Op mijn vraag wat is jullie geheim om zo lang bij elkaar te zijn zeggen ze allebei . Wij komen alle twee uit eenzelfde nest we hebben veel dezelfde interesses, vullen elkaar heel goed aan en hebben respect voor elkaar. Rina vult nog aan, we zijn allebei gezond, onze kinderen en kleinkinderen zijn gezond. Dat is heel belangrijk.
Ik bedank dit sympathieke paar voor de hartelijke ontvangst en wens ze nog vele jaren in goede gezondheid toe met hun kinderen en kleinkinderen.

Rinus  en Rina Verhagen
Rinus  en Rina Verhagen
Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé