(vlnr) John Scheepens, Gerry de Wit, Mary en Ron Kruijswijk
(vlnr) John Scheepens, Gerry de Wit, Mary en Ron Kruijswijk Foto: Wil Feijen

25 jaar Kruijswijk Makelaardij

Zakelijk

Son en Breugel - Op 10 november 1993 schreven ze zich in bij de Kamer Van Koophandel. Nu 25 jaar later zijn Ron en Marij Kruijswijk nog net zo enthousiast over hun vak en over het wonen in dit leuke dorp. Samen hebben ze ruim 80 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en makelaardij en dat merk je als klant.

Door: Ivo van Hoek

Vooral de bevlogenheid over het vak en de talrijke anekdotes over die soms roerige periode is wat direct opvalt tijdens mijn jubileumbezoek. Ron, inmiddels 60 jaar jong, begon in 1981 zijn loopbaan in de financiële dienstverlening. Zijn vrouw was zelfs in 1976 al van de partij en na een aantal jaren loondienst hebben ze het huidige makelaarskantoor overgenomen. Het hechte team bestaat verder uit Gerry de Wit voor de administratieve ondersteuning en John Scheepens. Vanaf begin 1994 heeft hij zich glansrijk opgewerkt van kandidaat-makelaar tot makelaar en hypothecair planner.
Het succes door de jaren heen is vooral het logische gevolg van de fijne samenwerking binnen dit hechte team. Toch zal het geen verrassing zijn dat de malaise op de woningmarkt ook zijn weerslag had op dit kantoor. Voor de crisis op de huizenmarkt bestond het team zelfs uit maar liefst 7 personen. Gelukkig is die storm inmiddels gaan liggen en met de juiste wind in de zeilen kunnen ze inmiddels tevreden terugkijken op een aantal prima jaren en talrijke mooie projecten in het vooruitzicht de komende jaren.

Grofweg kun je vandaag de dag de dienstverlening van KRUIJSWIJK MAKELAARDIJ opdelen in een drietal activiteiten;
Allereerst komt ongeveer 30% van de omzet voort uit NIEUWBOUW. Hoewel dat jaren op zijn gat heeft gelegen omvat dit inmiddels een scala aan projecten die veelal jaren in beslag nemen. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van 't Zand, Sonniuspark, 17 Septemberplein, plan De Gouden Leeuw & De Ossekop, Valkenborch en CederStaete. Je kunt met recht spreken dat een lange adem nodig is bij dergelijke projecten. Zo is ontwikkeling van de locatie nabij het Jumboparkeerterrein inmiddels jaren geleden gestart, maar staat aan de andere kant bij Parapetto nog het één en ander te gebeuren aan nieuwbouwontwikkeling in de toekomst. Tevens zijn de nieuwbouwprojecten Klein Stokland, Verde Vido en Son aan de Dommel 4e fase volop in ontwikkeling zodat Ron en zijn team voorlopig niet stil hoeven te zitten.
Als lokale speler in de markt kan Kruijswijk handig gebruik maken van haar expertise en uitgebreide netwerk. Die wortels zijn belangrijk vooral in de samenwerking met andere vaak lokale partijen als ontwikkelaars, bouwondernemingen en gemeentes. Een vooruitziende blik en het tijdig strategisch indekken van bouwlocaties helpt zo om prachtige nieuwbouwprojecten van de grond te krijgen. Hierin wordt met partners zoals bouwbedrijf Van Stiphout, Huybrechts Relou, Woningstichting THUIS of zorginstelling Archipel prettig samengewerkt. Toch waarschuwt Ron dat er in de nieuwbouwwereld een zorgelijke trend gaande is waarbij onder druk van de woningmarkt er steeds meer een stedelijke ontwikkeling ontstaat, in plaats van een aansprekend en vertrouwd dorpse karakter.

De tweede pijler waarop het kantoor rust is de aan- en verkoop of verhuur van BEDRIJFSONROERENDGOED. Naast panden op industrieterrein Ekkersrijt moet je daarbij vooral denken aan MKB kantoor- en winkelpanden binnen onze gemeente. Zeker bij de helft van alle winkelpanden in Son & Breugel is KRUIJSWIJK MAKELAARDIJ op enige manier betrokken bij het sluiten van koop of huurovereenkomsten. Alleen al op de Nieuwstraat zijn talloze voorbeelden van dit kundig bij elkaar brengen van vraag en aanbod; in het voormalige pand van Baderie Vos zit tegenwoordig Kado & Zo gebeiteld als huurder voor meerdere jaren. Er was aanvankelijk sprake van een object dat niet zonder slag of stoot een nieuwe bestemming vond. Toch is er na een jaar onderhandelen tussen partijen een prachtige oplossing gecreëerd. Verder heeft het pand waar vroeger de apotheek huisde een mooie nieuwe bestemming gekregen voor advocatenkantoor Oomes. Recent nog heeft Michelle van Rooij haar intrek kunnen nemen op de Nieuwstraat (naast het pand van Le Net). Hierin hebben nu meerdere ondernemers gezamenlijk een prachtig onderkomen gekregen.
Hoewel het Bijna Thuis Huis niet bij alle inwoners kon rekenen op steun is Kruijswijk ook hier trots op hetgeen hij heeft kunnen bijdragen in de totstandkoming van deze locatie. Kortom door te verbinden en belangen goed aan te voelen slaagt zijn team er telkens in binnen de makelaardij bruggen te slaan en oplossingen te creëren.

De derde pijler richt zich op een tak van sport die bij de bewoners in Son en Breugel het meest in het oog springt; BEMIDDELING BIJ AAN- EN VERKOOP VAN WONINGEN voor particulieren. In Son en Breugel is sprake van totaal circa 7.000 woningen. In 30% van de gevallen is Kruijswijk Makelaardij hierbij op enige manier betrokken geweest. Daarnaast is dit kantoor in staat om haar klanten via onafhankelijk HYPOTHEEKADVIES oplossingen te bieden en hen te ontzorgen.
Ron benadrukt dat hij zich graag op basis van kwaliteit wil onderscheiden in deze markt. Die kwaliteit komt niet zomaar aanwaaien; als bestuurslid van de NVM heeft hij vooral binnen deze regio jarenlang met veel plezier overkoepelend de belangen in de branche mogen behartigen. Het actief bijdragen aan de verdere professionalisering en scholing binnen zijn vak is waar deze ondernemer nog steeds zijn energie uithaalt.
Daarnaast is hij de laatste 15 jaar actief in deze regio als lid van makelaarsvereniging NEERLANDIA. Dit betreft een soort belangenvereniging, opgericht in 1888, die met 25 gerenommeerde makelaars landelijk dekkend is. Komen er bijvoorbeeld vragen van klanten die deze regio- of de specifieke expertise overstijgen dan is Kruijswijk snel in staat een oplossing te bieden simpelweg door binnen de leden de betreffende vraag uit te zetten. Lokaal wordt dit vervolgens door zijn collega zorgvuldig afgewikkeld. Andersom kan het dus zijn dat vragen elders uit het land, welke betrekking hebben op panden in de regio Eindhoven, door Ron vakkundig worden begeleid. Behalve een jaarlijks congres worden de leden ook bijgeschoold op actuele onderwerpen binnen de makelaardij.

Het is duidelijk dat dit professionele team aan de Nieuwstraat alles behalve stil zit en constant aan de weg blijft timmeren. Om hun 25 jarige jubileum een feestelijk tintje te geven vinden Marij en Ron Kruijswijk het belangrijk dat goede doelen voor jeugd binnen onze gemeente geholpen worden. Met een donatie van ieder € 500, - worden binnenkort een vijftal charitatieve instellingen financieel ondersteund. Het betreft Jongerensociëteit Oase, Kindervakantieweek Son, Kindervakantieweek Breugel, Stichting Avond Wandel 4-daagse en het Sint-Nicolaascomité.