Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 29cb00
Foto:

Toen geboorde er een kindje


Son en Breugel – Voor de St. Genovevakerk in Breugel verzamelde zich zaterdagmiddag 22 december 2018 rond 17.00 uur veel ouders, opa's en oma's met hun kinderen en kleinkinderen.
Zij waren allemaal naar Breugel gekomen voor de traditionele lampionnen optocht die begon bij de kerk en zou eindigen bij de Kerststal op het hertenkamp in Breugel.
Langzaam kwam de groep in beweging met voorop Blaoskapel Wa'n Klank die bekende kerstliedjes speelde. 

Door: Adrie Neervoort

Na een klein kwartiertje wandelen kwam de stoet met lampionnen aan bij de kerststal bij het hertenkamp. De deuren van de Kerststal waren nog gesloten en voor de deuren stond wethouder Frenken. Hij verwelkomde iedereen op deze bijzondere dag en vertelde op geheel eigen, maar voor de aanwezige kinderen heel begrijpelijk het kerstverhaal in een redelijk moderne uitvoering waar ook het internet deel van uitmaakte.

Op de vraag of één van de kinderen wist wat er gebeurde toen Jozef en Maria eindelijk in de stal waren aangekomen, reageerde een aanwezige peuter "toen geboorde er een kindje" en zo was het "er geboorde een kindje met de naam Jezus. Daarna opende de kinderen samen met de wethouder de deuren van de stal en werd het zojuist vertelde verhaal zichtbaar voor iedereen. Tijdens dit alles zongen de dames van de Vocals als waren zij vier engelen mooie kerstliederen.

Het openen van de kerststal is een traditie die in Son en Breugel het begin is van de kerstviering. Na de opening van de Kerststal was er voor iedereen warme chocomel en een koekje. De Kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 23 december 2018 t/m 6 januari 2019, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>