Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Een bijzonder Mooie Kerst in Berkenstaete

Human Interest

Son en Breugel - Al vroeg in december net na Sinterklaas stond er al een prachtige kerstboom in het Atrium van Berkenstaete in Son en Breugel. Niet zomaar een kerstboom maar een echte wenskerstboom.

Door: Adrie Neervoort

De wensboom is zoals de naam al zegt een boom waar de bewoners van Berkenstaete een wens in mogen hangen. Geen grote wensen maar een kleine wens met een groot gevolg. 
Wensen die De Vrienden van Berkenstaete mogelijk maken. Daarvoor zetten alle vrienden van Berkenstaete zich geheel vrijwillig voor in. Ook maken zij voor het uitvoeren van een aantal wensen indien nodig gebruik van de Wensbus. Deze  bus is beschikbaar gesteld door Metafa en Trendycars en vakkundig bestuurd door Jack Saris.
Op woensdag 19 december was het zover, op een zeer feestelijke middag maakte de vrienden van Berkenstaete bekend welke wensen in vervulling zouden gaan.
Een groot deel van de bewoners had zich verzameld in het Atrium waar ook de Kerstman aanwezig was. Hij kwam niet alleen maar had ook een heus koor gekleed in Dickensstijl. Het waren 10 leden van Sincére uit Son en Breugel. Die voor deze gelegenheid onder de naam Sinc'kort optraden.

Onder het genoot van een drankje en een hapje, geserveerd door heel veel vrijwilligers genoten de bewoners van de middag. Natuurlijk was het bekend maken welke wensen uitgevoerd zouden worden het hoogte punt van de middag. De spanning was voelbaar toen de kerstman begon met het voorlezen van de wensen. Welke wens ging er in vervulling? Het bleek uiteindelijk om meer dan 30 wensen te gaan die in vervulling gingen.

Waaronder een bezoek aan het trainingscomplex van PSV de Herdgang maar ook een bezoekje aan de Heilige Eik in Oirschot, of een rondrit door Nuenen. En zo nog veel meer mooie  wensen. Misschien voor u en mij alledaagse wensen voor de inzenders van grote betekenis.
De wensen zullen op termijn en in overleg door De Vrienden van Berkenstaete worden uitgevoerd. Maar ook zij waarvan de wens niet in vervulling ging werden niet vergeten deze middag zo werden er kerststerren uitgedeeld, beschikbaar gesteld door bloemsierkunst Le Soleil . En kregen alle aanwezigen een heerlijke hapjes.
De Vrienden van Berkenstaete hadden er met de hulp van het team van de Gasterij en het team Dagbesteding van Berkenstate en veel vrijwilligers, een geweldige maar ook bijzonder middag van gemaakt.

Wilt u ook meehelpen aan alles wat de vrienden van Berkenstaete door voor de bewoners van Berkenstaete? Wordt dan donateur, ga daarvoor naar de de site www.vriendenvanberkenstaete.nl en meldt u aan. Alvast bedankt namens de Vrienden.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding