Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0d0a73
Foto: Wil Feijen

Bierpul Curling een feestje op het ijsfeest Son en Breugel

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag 5 januari was er weer de jaarlijkse bierpul curling wedstrijd op de ijsbaan in Son en Breugel. Voor velen is bierpul curling een mooie afsluiting van het IJsfeest Son en Breugel. 

Een wedstrijd waar iedereen gelijk is, bierpul curling kent geen aparte vrouwen of mannen poule.  Bij bierpul Curling klopt er maar één ding niet en dat is de naam. Tenminste als het gaat om de wedstrijd op de baan, want daar zijn de glazen die over het ijs geschoven worden niet gevuld met bier maar met water. In het paviljoen bij de ijsbaan lijkt intussen elk glas wel gevuld met bier. 
Op de ijsbaan streden 64 teams om de winst. Sommige fraai uitgedost in een kersttrui of in een sweater die gezien de opdruk geschonken was door een sponsor. Eigenlijk een gezellig zooitje van mannen en vrouwen die samen de strijd gebruiken als middel voor een gezellige dag op de ijsbaan. 

De sfeer is bijna carnavalesk, gezellig en ludiek. De namen van de deelnemende teams veelal zeer bijzonder. 
Op de ijsbaan is de strijd on volle gang, de bierpullen gevuld met water schuiven over de ijsbaan. Met als doel om te eindigen in één van de cirkels die op de ijsbaan zijn getekend.
De cirkels vormen een soort dartbord, hoe meer pullen op het dartbord hoe meer punten. Natuurlijk geeft het midden de roos de meeste punten.
Uiteindelijk bleek het team "weet ik veel 1" de winnaar op de tweede plaats eindigde "Glij dat ik blij" en derde "Net als vruger". 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>