De broers Henri en Joop Kastelijn
De broers Henri en Joop Kastelijn Foto: Wil Feijen

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Zakelijk

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Eén genomineerde stelt zich graag aan u voor.

'Vooruit denken en oplossingen aandragen is onze kracht' 

Timmerfabriek De Brug is een echt familiebedrijf. De broers Joop en Henri en zus Rianne runnen het bedrijf wat in 1980 is opgestart door hun vader Bert Kastelijn. Het gezin woonde vroeger aan de Kanaalstraat. Aan de achterkant werd het gebied industrieterrein. Joop: "Pa bouwde een halletje, werkte overdag bij Hurks en kluste in de avond wat bij door kozijnen te maken. Dat was de start van Timmerfabriek De Brug. De naam komt voort uit de toenmalige locatie." Joop was als 12-jarige iedere avond al in de hal te vinden en na zijn studie Bouwkunde stapte hij in het bedrijf. Broer Henri kwam er halverwege de jaren negentig ook bij. Ze doen waar ze goed in zijn. Joop doet vooral de productie, Henri regelt het commerciële stuk en zus Rianne verzorgt de boekhouding en personeelszaken.

Door: Ineke van Uden (GazetMedia)
Foto: Wil Feijen

Kozijnen, ramen en deuren
Inmiddels is Timmerfabriek De Brug uitgegroeid tot een bedrijf met veertig medewerkers en gevestigd op Ekkersrijt 2013-2015. Was het in de jaren tachtig vooral de kozijnen van de particulieren uit het dorp waar Timmerfabriek De Brug voor klaar stond, nu leveren ze kozijnen, ramen en deuren bij nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten. Henri: "Maar waar we groot mee zijn geworden - het kozijn van de particulier dat vervangen moet worden - hebben we niet laten varen. Voor mensen uit eigen dorp en nabije omgeving staan we ook nog steeds klaar."

'Die jongens van De Brug denken mee'
Timmerfabriek De Brug maakt kozijnen, ramen en deuren. Alles is maatwerk. De slogan van dit bedrijf is 'Vooruit denken en oplossingen aandragen is onze kracht'. Joop en Henri: "We kunnen in onze fabriek kozijnen maken en die afleveren op de bouwplaats. Klaar is Kees. Maar dat is ons te makkelijk. We denken mee. We overleggen wat het beste moment is om de kozijnen te leveren. Wanneer is die kraan op de bouwplaats zodat de aannemer niet nogmaals een kraan hoeft in te huren. We kunnen het glas regelen, want we hebben immers de maten van het kozijn al. We kunnen het kozijn direct in de juiste kleur leveren. Dit alles kan het bouwproces verkorten en daar is iedereen blij mee." 'Die jongens van De Brug denken mee. Dat is nog eens service' is wat het personeel van De Brug vaak terughoort. En daar zijn Joop en Henri trots op.

Ontzorgen
Luisteren naar de klant is belangrijk. In de loop der jaren is er wel wat veranderd. Was het vroeger nog zo dat de klant een deur of een kozijn bestelde en vaak zelf in de familie of vriendenkring wel wat mannetjes had die het dan monteerden, verfden, etc. Henri: "Nu zie je toch vaak dat de klant een kant-en-klaar kozijn of deur bestelt. Door ons gemaakt, geleverd en klaar voor gebruik gemonteerd wordt. We proberen de klant zoveel mogelijk te ontzorgen."

Veerkracht
Het thema veerkracht - waar de genomineerden op beoordeeld worden - zegt Joop en Henri wel iets: "Zeven jaar geleden is onze vader, de grondlegger van het bedrijf, overleden. Drie jaar geleden overkwam Joop een ernstig bedrijfsongeval en was een jaar uit de roulatie. Verder hebben we alle zeilen moeten bijzetten om het bedrijf gedurende de crisis overeind te houden. Je moet door. In de begintijd van de crisis hebben we het aangedurfd om nieuwe machines aan te schaffen. Dan had je de klant wat te bieden. Er was veel minder werk omdat men minder geld uitgaf. Toch hebben we het met ons personeel gered." De loyaliteit die personeelsleden in de crisistijd toonden naar hun werkgever - uren onbetaald werken zodat de klus qua prijs gunstig bij de klant weggezet kon worden en de klus werd binnengehaald - zullen Joop, Henri en Rianne niet snel vergeten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Uiteraard gebruikt Timmerfabriek De Brug alleen FSC en PEFC gecertificeerde materialen wat duurzaam bosbeheer garandeert. De fabriek gebruikt LED-verlichting, afvalhout wordt verlijmd en bruikbaar gemaakt voor andere doeleinden en men is aan het kijken hoe ze met afval het bedrijfspand kunnen verwarmen. De Timmerfabriek stelt haar deuren open voor stages voor jongeren en last but not least zijn Joop en Henri blij dat ze veel personeel uit Son en Breugel e.o. in dienst hebben en dat ze met veel Sonse bedrijven samenwerken.

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen