Erik van den Berg
Erik van den Berg Foto: Wil Feijen

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Zakelijk

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Eén genomineerde stelt zich graag aan u voor.

Het wiel draait onvermoeibaar 

Hoewel opa Van Den Berg in 1963 zijn rijwielzaak in Oirschot sloot, draait het wiel als nooit tevoren voor Fiets & Sport Van den Berg aan de Nieuwstraat 28 in Son. In het voormalige hoekpand van de ABN Amro prijkt nog een wand vullende zwart wit foto uit vervlogen tijden die het ambachtelijke karakter benadrukt van de rijwielhandel.

Door: Ivo van Hoek
Foto: Wil Feijen

Overdragen
Theo is het bedrijf in 2004 gestart met het oog op een vliegende start voor zoon Erik. Dat is samen met moeder Riet uitermate geslaagd met als 'laatste' kunst stukje van vader de verhuizing van het bedrijf naar het voormalig pand van ABN-AMRO aan de Nieuwstraat 28, in Son. Vanwege hun leeftijd hebben vader en moeder besloten om de zaak over te dragen aan Erik. Bruisend van de energie en met snode plannen voor 2019 gaat hij de toekomst tegemoet. Bijgestaan door een nieuwe monteur wil Erik de zaak nog meer toe leggen op het servicevlak. Juist deze grenzeloze service en ontzorgen van zijn klanten maakt dat Van Den Berg dit jaar terecht is genomineerd als ondernemer van het jaar in Son en Breugel.

Warme steun
Ondanks dat vader en moeder inmiddels een respectabele leeftijd hebben bereikt om met pensioen te gaan, ondervindt deze ondernemer nog dagelijks de warme steun van beide ouders om de familiezaak verder uit te bouwen. Met meer dan 100 fietsen en duizenden accessoires en onderdelen op voorraad is het bijvoorbeeld een hele kluif om het nieuwe kassasysteem klaar te stomen voor het nieuwe sport- en fietsseizoen. Na jaren aan de overkant van de straat te hebben gezeten in het voormalige pand van Foto Piet Vriends zijn ze in mei 2016 op deze nieuwe locatie beland. Met 640 m2 is sprake van een ambitieuze verdubbeling in vergelijking met het oude pand. Toch heeft Erik alweer plannen qua herinrichting van de winkel, snellere en nog betere service en reparatie vraagt om een grotere werkplaats capaciteit.

Klanttevredenheid
Gedrevenheid en het tonen van veerkracht lijken de pijlers waarop Van Den Berg zijn nominatie in de wacht heeft gesleept. Hoewel Erik erop hamert dat het altijd beter kan en beter moet, probeert hij binnen een dag de reparaties uit te voeren voor fietsen die hij verkocht heeft. Alles gaat op afspraak en alleen in uitzonderlijke gevallen kost de reparatie een dag extra. Ook via het uitgebreid testen van nieuwe fietsen wordt de klanttevredenheid verder verhoogd. Naast de fietsmerken Kalkhof, Cortina, RIH, Puky, Alpina, Quick en Alba is er een ruim assortiment aan sportmerken voor onder andere Hockey, Tennis en Fitness. Vooral op fietsvlak is er in de jaren veel veranderd; de verkoop bestaat tegenwoordig voor een groot gedeelte uit elektrische fietsen dus qua kennis en techniek gaan de ontwikkelingen razendsnel. Vergelijkbaar met de moderne auto moet een fietsenmaker veel verstand hebben van elektromotoren, software en batterij techniek. Juist op die vlakken kun je bij Fiets & Sport Van den Berg vertrouwen op gedegen advies, gratis drie dagen testrijden op een demo E-Bike en een passende service die verder gaat dan de jaarlijkse service beurt.

Meedenken en ontzorgen
Naast een enorm ruime keus aan elektrische fietsen kun je terecht voor kinder- of loopfietsjes en school- of stadsfietsen. Ook het verzekeren kan prima worden geregeld op basis van ENRA-verzekeringen. Kortom Erik heeft een uitgesproken visie op het preventief meedenken en ontzorgen van zijn klanten. Hij wil zijn klanten graag, gedurende vele jaren mobiliteit garanderen in plaats van slechts de eenmalige verkoop van een fiets. Zo wil hij starten met het attenderen van klanten via e-mail op veiligheidsrisico's zoals verlichting of hoe een fietsaccu te behandelen wanneer de kou Nederland weer binnen trekt of simpelweg een kattebel voor de diverse service intervallen na aankoop van een nieuwe fiets.

Fiets & Sport van den Berg
Nieuwstraat 28, 5691 AC Son
0499-496390
info@fietsensportvdberg.nl