vlnr: Eva, Valerie, Koen en Anne
vlnr: Eva, Valerie, Koen en Anne Foto: Koen Sol

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Zakelijk

Son en Breugel - De Ondernemer van het Jaar verkiezing zijn weer in volle gang. Voor de 15e keer organiseert LionsClub Son en Breugel de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Er is een prijs voor de beste Ondernemer van Ekkersrijt, er is een prijs voor de Ondernemer van Son en Breugel en er is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende starter.

Het Thema voor 2018 is: " Veerkracht tonen". Ondernemers kunnen op vele manieren met het thema bezig zijn, een lokale ondernemer kan bijvoorbeeld veerkracht tonen door succesvol in te spelen op trends, door tegenslagen om te zetten in daadkracht, door slagvaardig vernieuwing in te zetten of door slimme partnerships aan te gaan. Veerkracht tonen moet van toepassing zijn op de ondernemers.

Op zaterdag 9 februari 2019 worden de winnaars van de verkiezing van de Ondernemers van het Jaar 2018 in Son en Breugel bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens een groot feest in de feesttent op het Kerkplein in Son en u kunt daarbij zijn! Kom ook genieten van een aantrekkelijk, feestelijk programma met kansrijke mogelijkheden om op vernieuwende wijze de verbinding aan te gaan met andere ondernemers. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar lokale goede doelen. Bestel uw kaarten via www.ondernemervhjaar.nl, stuur een e-mail naar info@ondernemervhjaar.nl of bel: 06 - 49 39 11 14".

Eén genomineerde stelt zich graag aan u voor.

Sol Makelaardij 'Geen woorden maar daden' 

Sol Makelaardij is al jaren een begrip in Son en Breugel en omgeving. Dit jaar is Koen Sol, eigenaar van Sol Makelaardij, genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018.

Jan Sol, vader van Koen, begon 46 jaar geleden als makelaar in Son en Breugel. Door zijn vader kwam Koen al snel in aanraking met het vak van makelaar. "Ik ging met hem mee en leerde als puber al alles over de vastgoedwereld." Een wereld die Koen niet losliet, na zijn studie volgde hij zijn vader op als makelaar en is nu zelf al 20 jaar actief als makelaar-taxateur.

Sol Makelaardij BV is gevestigd aan de Boslaan in Son en Breugel. Het kantoor is de thuisbasis van Koen en zijn team. Samen met Koen bestaat het team uit Anne, Eva en Valerie, de vrouw van Koen. Huizen verkopen is teamwerk bij dit kantoor.

Een fantastisch team
"Vooral als team zijn we onderscheidend, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en is ambitieus. Zo is Anne een fantastische secretaresse en vastgoedfotografe en Eva is gediplomeerd ARMT-assistent makelaar/taxateur en eveneens een fantastische secretaresse. Valerie is overal inzetbaar. Met de nominatie zijn ze erg blij. "Een complete verrassing en ontzettend eervol."

Het thema dit jaar is 'Veerkracht tonen'. Sol Makelaardij weet als geen ander wat veerkracht tonen is. "De crisis heeft op de huizenmarkt een behoorlijke impact gehad zowel voor ons kantoor als de verkopers. Ondanks de gevolgen van de crisis heeft Sol Makelaardij zich er goed doorheen geslagen. Het vroeg om aanpassingen en veranderingen. Nu, jaren later, heeft de markt zich weer uitstekend hersteld ondanks de grote vraag en beperkt aanbod. De woningmarkt is flink aangetrokken met als gevolg krapte op de huizenmarkt en waardoor hogere prijzen. Als makelaar vraagt dit weer een ander werkwijze. De klant wil duidelijkheid in deze huizenmarkt, zowel bij aankoop als verkoop", vertelt Koen.

Groot vertrouwen van de klant
Sol Makelaardij heeft zich in al die jaren altijd weten te onderscheiden door een actieve opstelling en grote service. Sol Makelaardij is zowel verhuur-, verkoop- als aankoopmakelaar voor bestaande huizen, appartementen, villa's en bungalows. "Bij verkoop taxeren we de woning en adviseren onder meer over de vraagprijs en het traject. Als kantoor zorgen wij voor een optimale presentatie van het huis. Door onze aanpak met alle mogelijke verkoop tools binnen ons eigen kantoor, zoals fotografie, inmeten, plattegronden, goede pakkende teksten presenteren wij de woning op Funda en overige databases en onze digitale presentatie in de etalage (24/7). Als de verkoop rond is, gaan wij mee naar de notaris voor de overdracht van de sleutels en zetten de laatste puntjes op de 'i'. In deze vaak spannende tijd voor verkopers bewijzen onze toegevoegde waarde voor een succesvolle afsluiting", geeft Koen aan als voorbeeld van hun werkwijze.

"Geen dag is hetzelfde", zegt Koen. "Onze agenda is afhankelijk van de vraag van de klant. Het werk en het contact met de klanten maken het werk afwisselend." Voor de toekomst ziet Koen dat de makelaar zich ontwikkelt tot een belangrijke vertrouwens- en woonadviseur. Bovendien ligt er volgens hem nog een markt open wat betreft het ontzorgen tijdens en ná de transactie, zoals advies over verbouwingen, energie besparende voorzieningen en hebben we goede contacten met plaatselijke aannemers, elektriciens, installateurs etc. om het totaal plaatje compleet te maken. Dus ook een toegevoegde waarde eveneens voor de kopers! Een makelaar moet gemak bieden. "Van makelaar tot lokaal woonconsulent."

Sol gaat verder dan menig makelaar
Valerie vertelt verder: "Op dit moment is het bemachtigen van een woning een stuk moeilijker dan enkele jaren geleden. De schaarste is ook merkbaar in Son en Breugel. Er is een grote vraag naar appartementen en starterswoningen. Dit vraagt dus om een nieuwe eigentijdse aanpak." Daarbij gaat Koen Sol misschien net iets verder dan menig andere makelaar. Bouwkundig onderlegd is hij zeker gezien zijn ervaring. Niet zelden komt hij terug met zijn haren en kleding onder het stof, omdat hij de gehele woning, waaronder zelfs de kruipruimte, inspecteert om de bouwkundige staat van het pand te beoordelen. Sol Makelaardij maakt van een bezichtiging een echte belevenis. Koen: "Ons team beweegt mee met de markt en toont daarin haar kennis en kunde. Daarin zit onze veerkracht die waarschijnlijk tot deze nominatie geleid heeft."

Wij spraken met een bevlogen makelaar en zijn vrouw die zonder meer veerkracht toont op een huizenmarkt die altijd in beweging is.
Veel succes namens DeMooiSonenBreugelKrant!
Meer weten: www.woon-huis.nl