Patrick Wijns
Patrick Wijns Foto: Rabobank

Rabobank Son en Breugel nog sterker door samenvoeging

Algemeen

Son en Breugel - Deze maand maakte de Rabobank bekend dat zij haar banken Dommelstreek, Eindhoven - Veldhoven en Het Groene Woud Zuid samenvoegt.

Redacteur: Adrie Neervoort

Wat de gevolgen van de samenvoeging zijn voor het kantoor van de Rabobank in Son en Breugel, was niet iedereen duidelijk. Daarom wil Patrick Wijns van de Rabobank Son en Breugel graag een toelichting geven. Wijns is manager Financieel Advies & Private Banking van de kantoren in Son en Breugel, Best en Oirschot en ook één van de bekende gezichten van Rabobank Son en Breugel. Patrick is geboren en getogen in Son en Breugel en ook actief bij veel activiteiten en evenementen in ons dorp.

Eigenlijk is Patrick alles waar de Rabobank voor staat: Persoonlijk, benaderbaar en lokaal betrokken. Hij begint het gesprek met de opmerking: "Ons kantoor gaat zeker niet weg uit Son en Breugel. Sterker nog, we zullen juist meer zichtbaar zijn via ons lokale marktteam en kunnen door de krachtenbundeling onze klanten een bredere service bieden." Patrick vervolgt zijn verhaal: "Rabobank Het Groene Woud Zuid bestaat dadelijk als naam niet meer. Maar via marktteams zorgen we dat we dichtbij onze lokale klanten en maatschappij blijven. Door de samenwerking met Eindhoven – Veldhoven en Dommelstreek versterken we onze coöperatieve impact."

Volgens Wijns betekent de nieuwe samenwerking gelukkig niet, dat de bekende gezichten van het bankfiliaal gaan verdwijnen. Wijns: "Er komen zelfs een paar nieuwe gezichten bij. Door de schaalvergroting komen er op regioniveau robuuste specialistenteams, waarop een beroep gedaan kan worden. Aan de vraag van de klant kan de bank nu snel de juiste specialist koppelen. Deze specialist zal, vaak in combinatie met de vaste en vertrouwde medewerker van het kantoor in Son en Breugel, de klant bijstaan."

Wijns ziet in de samenvoeging alleen maar kansen en voordelen. "Natuurlijk is de bank anno nu, niet meer te vergelijken met de bank van lang geleden. Toen moest je in een soort wachtkamer plaatsnemen en wachten tot je aan de beurt was. Je had contact met een medewerker achter het loket. Nu is er geen wachtkamer meer, maar maak je een afspraak op de door jou gewenste dag en tijd, dat kan zelfs bij je thuis of in de avonduren. Maar ook is een bezoek aan onze bank nog altijd mogelijk en wordt ook erg gewaardeerd. Een loket treft u bij de Rabobank Son en Breugel niet meer aan, maar de vriendelijke medewerker is gebleven."

Kortom. De Rabobank is en blijft lokaal en maatschappelijk betrokken en staat midden in de samenleving. Dat geldt ook voor het kantoor van de Rabobank in Son en Breugel.