Wethouder J.P. (John) Frenken (DorpsVisie)
Wethouder J.P. (John) Frenken (DorpsVisie) Foto: Giti Entezami

Don Pasanea en de VVD zijn klaar met wethouder Frenken

Algemeen

Son en Breugel - Op internet verscheen onlangs een interview van Don Pasanea waarin hij wethouder Frenken verwijt dat hij zijn zaken niet op orde heeft omtrent het onderwerp beschermd wonen voor jongeren in Son en Breugel. Hij haalt in het interview hard uit naar Frenken.

Redacteur: Adrie Neervoort

Thuis bezocht
Volgens Pasanea is de wethouder met een kratje bier naar de jongeren op hun woonadres gegaan. De jongeren maken gebruik van beschermd wonen. "Mijn partij, de VVD, en ik zijn klaar met wethouder Frenken", laat Don Pasanea in een reactie weten. De wethouder heeft, volgens Pasanea, de jongeren onaangekondigd en zonder de aanwezigheid van de begeleiders van deze jongeren een bezoek gebracht en heeft onder het genot van een biertje een gesprek met ze gehad.

Zieltjes winnen
"Een domme actie, die alleen maar één doel had 'zieltjes winnen' puur uit eigen belang voor zijn positie binnen de discussie over beschermd wonen. Een wethouder onwaardig, tel daarbij bij op dat de wethouder niet alleen over dit onderwerp, maar ook op andere onderwerpen nauwelijks communiceert dan kan de conclusie niet anders zijn dan dat wij met hem niet verder kunnen", aldus Pasanea.

Samenwerken
Don benadrukt dat de VVD als oppositiepartij graag wil samenwerken met de huidige coalitie. Maar dat de coalitie dan toch ook moet inzien dat deze wethouder niet functioneert. Deze mening heeft de oppositie (Dorpsbelang, VVD en D66) al duidelijk gemaakt op 23 januari door tijdens de raadsvergadering een motie in te dienen tegen wethouder Frenken. Deze motie werd toen niet ondersteund door de coalitie partijen en ging daardoor van tafel.

Vuile was
Nu kiest de VVD een andere weg door de vuile was buiten te hangen. Toch benadrukt Don Pasanea dat de mening over het functioneren niet alleen van de VVD afkomt, maar ook van de andere oppositie partijen en hij vraagt zich daarbij hardop af of er binnen de coalitie ook niet zo wordt gedacht.

Schade opgelopen
Wethouder Frenken is nu negen maanden wethouder maar heeft al veel politieke schade opgelopen op diverse belangrijke onderwerpen zoals beschermd wonen, subsidie zwembad Son en Breugel Bruist. Het belangrijkste is dat hij het politieke vertrouwen op diverse fronten aan het verliezen is. "Hoelang zal de wethouder dit nog vol houden?" Als het aan Don Pasanea en de VVD ligt, niet lang.