Wethouder Frenken met prijswinnares Santine Tilley en de mascotte Sjors Sportief
Wethouder Frenken met prijswinnares Santine Tilley en de mascotte Sjors Sportief Foto: Wil Feijen
Foto's

Ontdek je talent met Sjors Sportief/Sjors Creatief

Algemeen

Son en Breugel - Dit jaar wordt voor de achtste keer alweer Sjors Sportief/Sjors Creatief georganiseerd, het samenwerkingsverband van de LEV Groep en de gemeente Son en Breugel dat tot doel heeft kinderen in beweging te krijgen. Zowel in lichamelijk (Sjors Sportief) als geestelijk (Sjors Creatief) opzicht. Een succesvolle samenwerking dat elk jaar weer veel deelnemers kent.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Officiële start
Tijdens de officiële start van Sjors Sportief/Sjors Creatief wordt het bijbehorende boekje met alle clubs en verenigingen die deelnemen aan Sjors Sportief/Sjors Creatief uitgereikt aan de leerlingen van een basisschool in Son en Breugel. Dit keer was dat Basisschool De Regenboog. Daar was de wethouder van Sport, Onderwijs, Sociale zaken en Welzijn van Son en Breugel John Frenken samen met tientallen leerlingen aanwezig om het officiële moment mee te maken. Wethouder Frenken, bleek ook redelijk sportief, althans zo vertelde hij de aanwezige kinderen. Het werd dan ook een sportieve presentatie want ook Sjors sportief was aanwezig, één van de mascottes van het project. Samen met Sjors creatief vormt hij het gezicht van de campagne.

Winnares Satine
De locatie was niet zomaar gekozen. Satine Tilley is leerling op basisschool De Regenboog en winnares van de tekenwedstrijd in het kader van Sjors Sportief/Sjors Creatief. Zoals elk jaar staat de tekening van de winnaar op de voorkant van het boekje. Satine had een bijzondere tekening gemaakt waarin vier balsporten samenkomen. Volgens de wethouder niet alleen een teken van sport maar ook van creativiteit, om vier balsporten in een tekening te krijgen, hoe bijzonder is dat. Zij kreeg dan ook een mooi cadeau overhandigd door de wethouder en haar klas werd getrakteerd op een sportieve of creatieve dag naar keuze.

Ter afsluiting mogen de kinderen vragen stellen aan Sjors Sportief. "Slaap je weleens?" of "welke sport doe jij?" waren enkele vragen die Sjors geheel op zijn eigen manier beantwoordde.

Kennismaken met sport en creativiteit
Het boekje van Sjors Sportief/Sjors Creatief staat vol met sportieve en creatieve activiteiten van deelnemende verenigingen en clubs. Zo kunnen de kinderen kennis maken met een sport of creatieve activiteit waar ze interesse in hebben, wat voor zowel de deelnemende verenigingen als de kinderen van belang is. Bewegen is belangrijk, voor jong én oud. Het lichaam, maar ook de geest moeten in beweging zijn!

Vanaf 27 februari vanaf 15.00 uur mogen kinderen zich samen met hun ouders of verzorgers inschrijven. Voor meer informatie over Sjors Sportief/Sjors Creatief of inschrijving, ga naar www.sjorssportief.nl of download de Sjors App. Doe mee!

Sjors Sportief boekje met de winnende tekening op de voorpagina
Mascotte Sjors Sportief was aanwezig bij de uitreiking van het boekje
Afbeelding
Afbeelding