Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Op bezoek bij de wagenbouwers

Algemeen

Son en Breugel - DeMooiSonenBreugelKrant ging zaterdag 23 februari samen met de optochtcommissie op bezoek bij de wagenbouwers. Op verschillende locaties zijn de wagenbouwers bezig met het bouwen van de meest prachtige carnavalswagens.

Redacteur: Adrie Neervoort

Erwtensoep
Als de wagenbouwers bezocht worden, leggen zij de laatste hand aan hun wagen of wagens. Traditiegetrouw werden de aanwezige wagenbouwers op hun locatie getrakteerd op een heerlijke kop warme erwtensoep van Hotel-Restaurant La Sonnerie.

Veel details
De eerste wagenbouwers die bezocht werden, waren die van de Stoklanterfanters, zij bouwen de wagen in een loods aan de Rooijseweg. Een geweldige mooie wagen met veel details en vrolijke kleuren. De wagenbouwers zijn drukdoende de laatste fruitige details aan de wagen af te werken.

Ogen te kort
Op de Ockhuijzenweg zijn Cv Krek Gek en De Zeverzwijnen eensgezind bezig aan hun wagen. De wagen oogt nog lang niet af, maar misschien dat zij de slogan van de prins 'Elke seconde telt' te letterlijk hebben genomen. Volgens de bouwers komt het goed en zullen de toeschouwers ogen en …. te kort komen.

Proefdraaien
Als de Waterhoef opgereden wordt, staat de wagen van CV Hendig Zat al buiten de loods. Zij draaien alvast proef, dit is wel nodig met zoveel bewegende onderdelen. Volgens de bouwers verliep alles als een vliegend tapijt.

Brandweerkazerne
Niet ver van de Waterhoef is de thuisbasis van de lokale helden; de brandweermannen en vrouwen. In de kazerne waar normaal elke seconde telt, heerst nu een serene rust en zijn drie heren bezig aan de wagen, die in dit geval nog eens tweedelig is. Alarmfase drie is hier niet van toepassing.

Koninklijke wagen
In het buitengebied van prachtig Breugel ligt Olen, daar staat ook de Prinsenwagen van CV De Krutjesrapers. Een wagen van grote omvang, want niet alleen de Blaoskaken moeten erop maar ook nog eens de raad van elf met Prins Jarno en zijn adjudant. Ondanks dat het dezelfde wagen is als vorig jaar zijn twee heren bezig met wat modificaties aan deze koninklijke wagen.

Te hoog
Dat het vinden van een locatie voor het bouwen lastig is, blijkt wel als in de gemeente Nuenen dwars afgeslagen wordt naar Hool 1. Daar is CV Vrijgezellig uit Son en Breugel te gast voor het bouwen van hun wagen. Het bouwen van de wagen was dit jaar zeker niet het probleem, de wagen naar de optocht in Son en Breugel krijgen is een groter probleem. Door de hoogte van de wagen kunnen zij twee ophaalbruggen in Son en Breugel niet gebruiken. Vroeg eruit dus en net op tijd bij de optocht is de gedachte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding