De winnaars op het podium
De winnaars op het podium Foto: ANWB

Museum Klok & Peel 'Leukste uitje van Noord-Brabant 2019'

Toerisme

Son en Breugel / regio - Museum Klok & Peel in Asten is het 'Leukste uitje van Noord-Brabant'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Noord-Brabant 2019'. Vertegenwoordigers van het Museum Klok & Peel ontvingen vanavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Het Boerenbondsmuseum Gemert in Gemert kreeg de zilveren award en Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom de bronzen award.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht.

Museum Klok & Peel scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019. Een greep uit de reacties van leden op het winnende uitje:

'Combinatie van een museum met een speel- en werk thema voor de kinderen. Een ideale combinatie om kinderen te stimuleren een museum te gaan bezoeken. Dit museum slaagt erin om jong en oud te enthousiasmeren'

De winnaars van 2019:
Gouden award Museum Klok & Peel in Asten
Zilveren award Boerenbondsmuseum Gemert in Gemert
Bronzen award Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom

De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de negende keer. De Efteling is het 'Leukste uitje van Nederland 2019'.
Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje

De verkiezing van het 'Leukste uitje' is onderdeel van het Land van ANWB. Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje- of avondje uit of weekendje weg

De winnaars op het podium