Logo mooisonenbreugel.nl
Mooie Beelden uit een eerder verreden rally   | Fotonummer: 376adb
Mooie Beelden uit een eerder verreden rally (Foto: ELE rally)
sport

ELE Rally 2019 kloppend hart in Son

Son en Breugel - Het is de Stichting ELE RALLY een waar genoegen om, na hard werken in de wintermaanden, met groot nieuws over de 55e editie van deze Autorally naar buiten te komen. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei krijgt de centrale servicelocatie voor de ELE Rally 2019 onderdak op het terrein van transportbedrijf De Rooy in Son; een echte rallynaam in een echt rallydorp.

Nadat ook in de gemeente Son en Breugel een partner werd gevonden plus een geschikte locatie voor het wedstrijdcentrum, was de verhuizing definitief. Als Kers op de taart werd de ELE Rally recent ook nog eens uitgeroepen tot 'Beste Rally van Nederland' dit voorbije seizoen!

De beste van 2018
Jaarlijks wordt er onder diverse betrokkenen binnen de rallysport een peiling gedaan. Welk evenement wordt er als prettigst ervaren? Waar liep alles soepel en ging men met een tevreden gevoel naar huis? Zo komt er jaarlijks een 'beste rally van het jaar' uit de bus. "Dit jaar is die eer aan ons ten deel gevallen", laat wedstrijdleider Radboud van Hoek weten. "Dat was een enorme opsteker voor de organisatie en al zijn vrijwilligers. Dan weet je ineens weer waarvoor je het doet; dat al het harde werk niet voor niets is geweest!", betoogt hij. Tevens gaf het de energie voor de 2019 uitdagingen, want die waren er voldoende, direct na de 2018 editie.

Servicelocatie 'vacant'
Nadat er vrij snel na de 2018-editie begonnen werd aan de komende editie, liep de organisatie tegen het probleem dat de bestaande locatie niet langer beschikbaar was voor de 55e editie van de autorally. Een alternatieve locatie, bij jarenlange trouwe partner SchippersStop in Veldhoven, viel vervolgens ook af.

Zo werd besloten in de regio wat balletjes op te gooien. Son kwam daarbij als ideale kandidaat uit de bus. De Wedstrijdleider is als oud-Sonnenaar enthousiast: "Dankzij het nodige lobbyen zijn we tot overeenstemming gekomen met Transportbedrijf De Rooy. Van daaruit bleek het centrum van Son ineens ook een haalbare optie voor het complete Rallycentrum. Een krachtig woord van dank aan Gerard de Rooy en de gemeente Son en Breugel is op zijn plaats. Op het Kerkplein komt het Start/Finishpodium en lokale ondernemer Bertjan Leermakers zal De Zwaan ter beschikking stellen voor gasten en VIP's. In het nabijgelegen Vestzaktheater wordt ons Rallycentrum gehuisvest. We gaan er een geweldig evenement van maken! Tot slot wel nog welgemeende dank aan SchippersStop als jarenlange trouwe locatiepartner voor-, tijdens en na de rally".

Voordelen
Het mag bekend zijn dat Son niet alleen tijdens de ELE Rally een rallydorp in hart en nieren is. Industrieterrein 'Ekkersrijt' is immers jaar en dag de publiekstrekker van de ELE Rally. Toch 'ademt' het dorp gedurende het hele jaar rallysport. Je zou bijvoorbeeld zomaar tegen ex-WK fabrieksrijder Kevin Abbring kunnen aanlopen. Maar ook in de wintermaanden lopen de gemoederen hoog op in het dorp als familie De Rooy met hun rally karavaan terugkeert uit Afrika of Zuid-Amerika met een trucklading vol prijzen.

Naast de perfecte sfeer in dit mooie dorp kleven er voor de wedstrijd ook andere logistieke voordelen. Dankzij kortere verbindingen op vrijdagavond, met traditioneel klassementsproeven in de regio Helmond op het programma, hoeven de serviceploegen nu niet meer te verplaatsen. Door het voorkomen van deze extra bewegingen voor assistentiewagens en monteurs, blijven de deelnemers en servicecrews een hoop kunst- en vliegwerk bespaard.

De 55e editie van de ELE Rally wordt verreden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Het gehele evenement bestaat uit een viertal klassen die het tegen elkaar opnemen; de 55e ELE Rally, de 4e ELE Shortrally, de 2e ELE Historic Rally en de 2e ELE Cross Country Rally.

"Twee dagen rallysport, zoals we van de ELE gewend zijn; zwaar en avontuurlijk, teamwork, rijden op verharde én onverharde wegen bij dag én nacht. Zoals rallysport bedoeld is en zoals het bij de ELE nog lang zal blijven", lacht Radboud.

In de aanloop naar het evenement houdt DeMooiSonenBreugelKrant je uiteraard op de hoogte van aanvullend nieuws. Surf anders naar www.elerally.nl en hou de social media kanalen in de gaten voor laatste ontwikkelingen.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>