Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b5dd90
Foto: Wil Feijen
Algemeen / Son & Breugel

Expositie Nieuwe Buren in gemeentehuis

Son en Breugel - Wethouder John Frenken en voorzitter Teun de Laat van Vluchtelingenwerk Son en Breugel hebben op 12 maart de fototentoonstelling 'Nieuwe Buren' in het gemeentehuis van Son en Breugel, Raadhuisplein 1, geopend.

Een fototentoonstelling die volgens Teun de Laat 'niet zozeer een kunstzinnige expositie is, maar één die ons kennis laat maken met onze nieuwe buren'. Elk jaar wordt Son en Breugel verrijkt met nieuwe inwoners. Er worden baby's geboren en mensen vestigen zich in dit dorp. Mensen uit de regio, mensen uit de andere kant van het land en mensen uit verre windstreken.

Vluchtelingenwerk Son en Breugel ondersteunt en begeleidt mensen die hun vaderland ontvlucht zijn om hier een nieuw leven op te bouwen. Ze worden geholpen om hun weg te vinden, ze worden ondersteund met het opbouwen van een nieuw thuis en er wordt geprobeerd om ze in contact te brengen met andere bewoners uit het dorp.

"Want wij geven ze in Nederland een warm welkom", aldus wethouder Frenken. "Maar, een warm welkom is in Nederland in sommige gevallen nog steeds in anderhalf jaar naar vijf verschillende AZC's moeten verhuizen. Want zo hebben wij dat geregeld in Nederland."

De foto's, gemaakt door Frank Brummans, Thea Prummel en Floor Hendriks voor de tentoonstelling, laten zien wie de nieuwe buren zijn en prikkelt de zintuigen met kleurrijke foto's van hun nationale gerechten. Het is een uitnodiging om kennis te maken met deze nieuwe mensen en te zien hoe zij onze samenleving verrijken.

De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden van het gemeentehuis, maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 14.00 tot 19.00 uur.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>