Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto's

De heer De Roo viert 100e verjaardag

Human Interest

Son en Breugel - De heer M. de Roo, woonachtig in Berkenstaete viert vandaag (27 maart) zijn 100e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan schenkt het gemeentebestuur van Son en Breugel hem een levensboom. Voordat de boom geplant werd, bezocht burgemeester Gaillard hem in Berkenstaete en bracht de felicitaties over. 

De heer De Roo is door harmonie PHEV, bewoners en medewerkers uitgebreid in het zonnetje gezet. Rond 11.00 uur is het gezelschap naar het Vroonhovenpark gegaan, waar hij samen met burgemeester Hans Gaillard en in het bijzijn van zijn familie de Quercus robur 'Fastigiata' heeft geplant. De heer De Roo heeft zelf ook nog even de schop ter hand genomen.  

De Quercus robur "Fastigiata" is een dicht vertakte zuilvormige eik met stevige opgaande takken die in de winter zijn bruine blad vasthoudt. Het is een imposante boom die van nature in grote delen van Europa voorkomt. Volwassen exemplaren kunnen circa 20 meter hoog en heel breed worden. De heer De Roo heeft voor deze boom gekozen vanwege de lange levensverwachting.

Van harte gefeliciteerd!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding