Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Ineke en Harry van Gerven-De Koning 50 jaar getrouwd

Human Interest

Ineke en Harry wonen al 50 jaar op deze plek aan de Brouwerskampweg nog net in Son en Breugel. Harry heeft in het huis ernaast gewoond en Ineke komt uit Best. Ze hebben elkaar leren kennen in Oirschot op de 'meidenmert'. Ineke was 15 en Harry 17 jaar oud.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Ontmoetingsplaats
Vroeger gingen jongens en meisjes in de meimaand op zondag naar D'n Heiligen Eik in Oirschot. Daar was een klein kapelletje en een soort ontmoetingsplaats voor de jeugd, omdat er niets anders was kwam daar heel veel jeugd uit de omtrek bij elkaar. Ineke helemaal opgedoft en op hakken. Een beetje buurten, etc. Daar zagen Ineke en Harry elkaar voor het eerst. De vonk sloeg meteen over.

Gezin en werk
In 1967 zijn ze verloofd en in 1969 op 20 en 22 jarige leeftijd getrouwd. Er lag een mooi bouwterrein naast het ouderlijk huis van Harry. Een mooie plek om te wonen. Ze bouwden eerst een stal voor 100 mestkalveren, ze moesten toch ergens de kost mee verdienen en daarna werd het huis gebouwd. Ze kregen 4 kinderen; Miranda, Harry jr, André en Bianca. Ineke zorgde veelal voor de kinderen en ook voor de mestkalveren. Harry werkte op verschillende plaatsen. "Wat ik zoal gedaan heb? 12 ambachten en dertien ongelukken. Een boer moet alles kunnen", vertelt Harry. Ze bouwden er nog een stal bij voor meer kalveren, maar doordat er steeds meer regeltjes van de overheid kwamen, werd het steeds lastiger. Meer en meer investeren en minder overhouden.

Hobby
Door haar drukke werkzaamheden met de kalveren en de kinderen heeft Ineke nooit echt tijd voor hobby's gehad. Ze vond het belangrijk dat haar kinderen een fijne jeugd hadden en veel vrienden en vriendinnen hun weg vonden naar De Brouwerskampweg. Haar enigste hobby was en is nu nog steeds een avondje kienen. Harry had als hobby luchtbuksschieten en touwtrekken, nu doet hij graag een kaartspelletje en biljarten.

Elkaar helpen
Ineke heeft onlangs twee nieuwe heupen gehad en Harry fungeerde toen als mantelzorger. Harry heeft recent ook nog een paar dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege zijn longen. "Het is zo fijn dat je elkaar kunt helpen en steunen waar nodig is" vertelt Ineke. "Iedereen heeft, ook wij, minder leuke dingen meegemaakt in het leven. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar dat is geen optie voor ons. Elke dag komt de zon weer op en lacht de dag je weer tegemoet."

Dubbel feest
Op 21 maart was de heugelijke dag, op vrijdag 29 maart willen ze hun 50-jarig huwelijk samen vieren met de kinderen hun negen kleinkinderen, familie en vrienden bij T Kleijn Geluck. Ook de zeventigste verjaardag van Ineke wordt gevierd.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Harry en Ineke een heel fijn feest en nog vele gezonde jaren toe en hoopt dat ze nog lang hier kunnen blijven wonen.

Afbeelding