Afbeelding
Foto: Ingezonden

Meiden B VC Pieter Brueghel op kampioenskoers

Algemeen

Son en Breugel - De Meiden B zijn, in navolging van Dames 1, Dames 2 en Heren 4 op jacht naar het kampioenschap. In de Nevobo-competitie stonden zij zaterdag in hun uitwedstrijd tegenover de nummer 1, VCE/PSV. De meiden waren flink zenuwachtig, maar ze wisten dat met de teamspirit die zij hebben het te doen moest zijn.

En meteen vanaf de eerste bal ging het lekker in de eerste set. Prima pass, goede set-up, lekker afmaken. Af en toe een puntje voor PSV tussendoor, maar vaak direct weer terug. Aan het einde van de set komt PSV dichterbij maar de meiden uit Son en Breugel hebben uiteindelijk toch gewonnen: 19-25. Zo ging ook de tweede set: 16-25. En een beetje saai, maar wel prettig, ook set drie verliep zo: 14-25.

De wedstrijd was dus op zak, maar voor maximaal resultaat was het fijn ook de vierde set binnen te halen. Die werd iets spannender, maar de meiden hebben na een korte achterstand keurig het heft in eigen hand gehouden. Ze bleven steeds 1 of 2 puntjes voor en eindigden met 21-25. Yes, 5 punten binnen. Nog twee wedstrijden tegen de onderste twee teams. Bij tweemaal winst kan de laatste thuiswedstrijd tegen PSV zelfs verloren worden.