Navigator Erik Lemmen (l) en coureur Ronald van Loon (r)
Navigator Erik Lemmen (l) en coureur Ronald van Loon (r) Foto: Ingezonden

Sons team neemt deel aan de Marocco Desert Challenge

Algemeen

Son en Breugel - Na drie keer eerder aan de Carta rally, een grote woestijnrally, te hebben meegedaan en deze afgelopen jaar te hebben gewonnen, heeft het Sonse team besloten een ultieme uitdaging aan te gaan en een meer professionele rally te gaan rijden. Het Sonse team, bestaande uit coureur Ronald van Loon, navigator Erik Lemmen, de monteurs Ad van der Horst, Bart Peter van de Neijenhof en Toon van Haandel, de chauffeur van de service vrachtwagen Loek Peters van de Neijenhof en manusje van alles Hank van der Spank, heeft de keus laten vallen op de tweede grootste woestijnrally ter wereld 'De Marocco Desert Challenge'.

Marocco Desert Challenge
Deze rally die voor de 11e keer wordt gereden, staat open voor alle soorten voertuigen: 4×4, buggy's, motoren, quads, SSV en vrachtwagens. De Marocco Desert Challenge is letterlijk wat het belooft: een echte uitdaging in de Marokkaanse woestijn. De route bestaat elk jaar weer uit nieuwe roadbooks, nieuwe bivaks en acht nieuwe etappes en gaat over 2800 kilometer. Op donderdag 11 en vrijdag 12 april start de Marocco Desert Challenge met de keuring in Agadir. De echte start van de rally op zaterdag 13 april is in het legendarische Plage Blanche, 250 km ten zuiden van Agadir. De Rally gaat van kust tot kust: van de stranden van Plage Blanche op de Atlantische Oceaan aan de mediterrane kusten tot Saïdia

Volwassen rally
Marocco Desert Challenge is een avontuur vol verrassingen, met snelle routes, technische onderdelen, uitgestrekte Afrikaanse vlakten en heeft zelfs meer duinen, zoutmeren en legendarische etappes dan de Dakar. Het is een volwassen rally met meer dan 300 deelnemers. Verder zijn er 2700 mecaniciens, verzorgers, artsen en helpers hierbij betrokken. Een groot organisatieteam van meer dan 110 mensen staat borg voor perfecte roadbooks voor de juiste routes en met twee helikopters wordt meer veiligheid, dat een grote prioriteit heeft, geboden.

Zeer gemotiveerd
Het team heeft zijn zinnen gezet op een goede uitslag. De term 'meedoen is belangrijker dan winnen geldt dus niet'. Ervaring hebben ze al meer dan voldoende opgedaan in andere rally's. De Nissan Navara Red-lined is een speciaal in Zuid-Afrika gebouwde rally auto. Een monster wat veel stuurmanskunst vereist wat aan Ronald van Loon wel is toe vertrouwd. Samen met zijn team gaan ze voor het podium. Op de achtergrond doet zijn broer Hartger van Loon en neef Erik van der Zijden mee in het meer amateuristische deel van de rally met als gedachte dat als het Team problemen krijgt, zij als back up kunnen functioneren.

De rally is te volgen op www.moroccodesertchallenge.com en wordt na afloop uitgezonden op Ziggosport. Verder staat na deze rally de wel bekende ELE-rally op 24 en 25 mei op het programma.