Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Fik en Cea Doffegnies - Van Vessem 60 jaar getrouwd

Human Interest

Het 60-jarige bruidspaar Fik en Cea en hun hondje ontvingen de redacteur van MooiSonenBreugel hartelijk in hun mooie huis aan de Vogezenlaan, waar ze al vanaf 1971 met veel plezier wonen. Fik is geboren in Scheveningen en Cea in Rotterdam. Daarna zijn ze heel toevallig beiden verhuisd naar Wassenaar.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Officiersbal
Fik zat een avondje in de kroeg met een vriend een beetje te kletsen. Ze hadden een uitnodiging gekregen voor een officiersbal in Valkenburg. "Daar wilden we wel graag naar toe, maar niet zonder een meisje", blikt Fik terug. "Ik ga Cea bellen, ik kende haar vaag en had gehoord dat haar relatie uit was." Ze nam de uitnodiging aan en na één jaar verkering zijn ze getrouwd. Fik was 23 en Cea 27 jaar oud.

Verhuizing
Ze gingen in Leidschendam wonen en daarna in Wassenaar. Hun vier kinderen zijn hier ook geboren. Fik werkte in Helmond en dat was toch elke keer een lange reis. "Er waren nog geen snelwegen. We namen de beslissing om eens in het zuiden rond gaan te kijken om daar te gaan wonen", gaat Fik verder. "Ik reed elke dag vanuit Helmond een andere weg terug naar huis, door verschillende dorpen, om te kijken waar een goede plek zou zijn om met 4 kinderen te gaan wonen." Een vriend gaf de tip om eens in Son te kijken. Daar hebben ze dit mooie huis laten bouwen. Drie van hun kinderen wonen in de buurt en hun jongste zoon woont in Amerika. "We zijn vaak in Amerika geweest, dat wordt nu wat lastiger gezien de leeftijd, maar hij belt elke zondag", vertelt Cea. Fik en Cea hebben zeven kleinkinderen en al één achterkleinkind van ruim een jaar.

Kerst
"We hebben een traditie dat met Kerst alle kinderen, kleinkinderen bij ons komen, ook onze zoon uit Amerika. Gezellig heel de familie samen. Er staat dan altijd een kerstboom en er is voor iedereen een cadeautje. Dan kletsen en borrelen we samen. Voor het kerstdiner gaan we de laatste jaren naar onze zoon", vertelt Cea.

Hobby's
"Voor hobby's is er altijd weinig tijd geweest", gaat Fik verder. "Ik had een drukke baan, vier kinderen die op allerlei sportclubjes zaten en een grote tuin." Fik is drie jaar geleden op de jaarmarkt in Son een man tegengekomen die prachtige tekeningen en schilderijen maakte. Fik is vervolgens bij hem op les gegaan en nu maakt hij hele mooie tekeningen. Verder wandelt Fik graag met de hond. Cea leest graag.

Achternaam
Fik en Cea dragen een bijzondere achternaam. "Iemand heeft dat ooit voor ons uitgezocht", gaat Fik verder. "De naam is in 1612 geregistreerd in Valenciennes ( Frankrijk) en is via België naar Nederland gekomen. We waren een emigranten familie."

Feest
Op 4 april zijn Fik en Cea 60 jaar getrouwd. 's Middags komt de burgemeester op bezoek en de (klein-)kinderen. "We gaan er samen een gezellige dag van maken", aldus het bruidspaar.

Afbeelding