Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9af6e1
Foto: Ingezonden
School

De Grote Rekendag

Son en Breugel - Basisschool De Harlekijn nam woensdag 3 april deel aan de Grote Rekendag. Het thema van dit jaar was: Kraak de code! Natuurlijk een hele leuke dag, maar ook vooral heel leerzaam.

Tijdens deze dag wordt namelijk veel aandacht besteed aan onderzoekend leren, wat De Harlekijn erg belangrijk vindt. De leerlingen leerden hoe zij regelmaat en patronen kunnen ontdekken om zo op een systematische manier te werken zodat ze tenslotte zelf een codetaal kunnen ontwerpen. De leerlingen hebben tijdens deze dag geleerd hoe een computer 'denkt'.

De klassen openden deze bijzondere dag gezamenlijk op het schoolplein. Zij vormden samen een code, namelijk het jaartal 2019. Vervolgens gingen zij in de eigen klassen en op het schoolplein aan de slag met heel veel verschillende activiteiten rondom het thema. Bij de kleuters gingen de leerlingen aan de slag met spelletjes rondom getallen en bij groep 3/4 waren er echte robots in de klas. In de groepen 5/6 waren de leerlingen samen aan het werk met zoekkaarten en ondertussen was groep 7/8 druk met het achterhalen van codes. Tijdens deze dag maakten de leerlingen op een andere manier kennis met het vak rekenen, dan tijdens een gewone lesdag. Het was een leuke en leerzame dag.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>