Carl Bohn met zijn behaalde prijs
Carl Bohn met zijn behaalde prijs Foto: Ingezonden

Carl Bohn schiet zich weer naar Koningschap 2019

Sport

Handboogvereniging De Vrienden van Pieter Breugel schoot op zondagmiddag 14 april om hun jaarlijks traditionele Koningschap op de volledig overdekte baan van Handboogvereniging Ontspanning in Sint-Oedenrode.

Zoals gewoonlijk werd een serie van 25 maal één pijl geschoten op 25 meter afstand. Na deze serie bleven zeven schutters over die vervolgens een series van driemaal één pijl schoten, waarbij degene met het minst aantal punten afviel.

Aan het einde bleven Carl Bohn en Gerard Theuns over. Zij schoten daarna een serie van vijf pijlen waarbij Carl onmiddellijk de partij naar zich toe trok en zich Koning mag noemen in 2019. Good old compound Carl staat dus nog altijd kaarsrecht achter zijn boog.

Bernard Bogers overhandigde rond de klok van vijf uur in het bijzijn van de families van de schutters de welverdiende beker en medaille aan Carl na de enerverende middag, die tot in de puntjes verzorgd werd door twee vrijwilligers van de Handboogvereniging.

De handboogvereniging schiet iedere maandagavond van 20.00 tot ong. 22.45 uur op de baan van Handboogvereniging Ontspanning op de Kienehoef in Sint-Oedenrode.