Het kampioensteam JO13-01
Het kampioensteam JO13-01 Foto: Ingezonden

Het 'Oranje-Goud' wederom meedogenloos

Algemeen

Son en Breugel - Het seizoen 2018-2019 is door SBC JO13-1 machtig afgesloten. Een seizoen waarbij een verzoek tot plaatsing in de hoofdklasse competitie is ingewilligd door de KNVB en waarin de JO-13-1 heeft laten zijn met de allerbesten in regio Zuid 1 en Zuid 2 mee te kunnen.

Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van acht punten op naaste concurrenten VV Rhode en de ODC wilde het team de beslissing graag in eigen hand houden. Hoe mooi zou het zijn als ze, in een directe confrontatie met ODC, het kampioenschap zou kunnen bezegelen?

Bij de aftrap bleek al snel de intentie van SBC, zij wilden koste wat kost weer kampioen worden en werd binnen anderhalve minuut de 0-1 door Lennon ingeschoten. Gedurende de eerste helft golfde het spel op en neer en werd de 0-2 door arbitrage afgekeurd, dit was een echt een VAR-moment.

Bij de start van de tweede helft was duidelijk dat ook ODC geen genoegen nam met een 0-1 achterstand en probeerde meer en eerder druk te zetten. SBC hield het hoofd koel en bleef van achteruit opbouwen. Door het vroegtijdig druk zetten door ODC werden ook de ruimtes groter voor SBC wat leidde tot enkele kansen.

Vijftien minuten voor tijd werd uiteindelijk, door slecht uitverdedigen, de bevrijdende 0-2 door Maxx ingeschoten. Het verzet van ODC was gebroken en moest zich de meerdere erkennen in de JO13-1 van SBC; het kampioenschap was een feit.

Na het eindsignaal van de scheidsrechter zijn de spelers en trainers uitvoerig gehuldigd door ouders, familieleden, vrienden en bekenden. Daarna snel naar SBC voor een huldiging in de kantine.

Tuur, Sem, Sil R., Luc, Daan, Niels, Milan, Lennon, Thomas, Tom, Jack, Sil V., Maxx, Stijn en de trainers Patrick en Koen gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

Door dit behaalde kampioenschap voetbalt de JO13-1 volgend seizoen derde divisie en daar is SBC erg trots op. Het team JO13-1 bedankt Metafa hartelijk voor hun sponsoring.