Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Iedereen is welkom bij Moontje Coaching

Zakelijk Advertorial

Son en Breugel - Dat gevoel krijg je als je binnen komt in de behandelruimte van Simone van Deursen-Vermulst, ook al behoor je niet tot de doelgroep, zoals de schrijver van dit artikel. Een zitje met twee comfortabele stoelen, een gezellige, houten tafel, een boekenkast vol wijsheid, spellen en diverse handpoppen, een klein keukentje voor de nodige versnaperingen en twee manden vol knuffels. Het geeft een gezellige, huiselijke sfeer.

Redacteur: Luc van de Wiel
Fotograaf: Wil Feijen


Makkelijk toegankelijk
Zo'n 19 jaar is Simone in de zorgsector werkzaam geweest, de laatste jaren begon ze te denken over iets anders, iets nieuws. "Kinderen komen regelmatig naar me toe bij feesten of verjaardagen", geeft Simone aan. "Volgens Wieger, mijn man, ben ik toegankelijk voor kinderen. Kinderen vertrouwen me makkelijk iets toe, van een geschaafde knie tot ouders die in scheiding liggen."

Roer omgooien
Het is een hele stap om het roer om te gooien, een opleiding te volgen en vervolgens een eigen praktijk te starten. "Het moment was daar", zegt Simone. Ze volgde de opleiding kindercoach bij Sonnevelt, een HBO-gecertificeerde opleiding die ze met succes afrondde. Op 1 april ging ze van start met Moontje Coaching, gericht op kinderen van 4 tot en met 18 jaar.

Hulp bieden
Het leven kan soms best lastig zijn, opgroeien alleen al brengt uitdagingen met zich mee, daar kunnen nog andere zaken bovenop komen. Zoals rouw over het overlijden van een dierbare, of vanwege de scheiding van de ouders. Dit is waar Simone hulp kan bieden, ook met zaken die tussen deze uitersten in zitten, zoals pesten, hoog sensitiviteit, zelfvertrouwen ontwikkelen en emoties herkennen.

Hulp- of opvoedingsvraag
Simone hanteert een heldere werkwijze, indien gewenst vindt er eerst (vrijblijvend en kosteloos) een kennismakingsgesprek plaats. Daarna volgt er een intakegesprek, waarin samen met de ouder(s) uitgebreid de hulp- of opvoedingsvraag aan de orde komt, zodat het duidelijk is waar de hulpvraag ligt.

Ieder kind is verschillend
In een aantal sessies worden de kinderen geholpen hun eigenwaarde te vinden, om zichzelf te kunnen zijn. Het is de bedoeling dat ze dat zelf doen. "Ik ben geen behandelaar, maar een coach." Simone stelt zich zeer flexibel op in de sessies, als het kind even geen zin heeft of de concentratie vermindert, kan ze snel schakelen en gaat ze wat anders doen. Ze heeft een hele reeks hulpmiddelen en methodieken ter beschikking, maar ook voorleesboeken en werkboeken. Het verschilt per kind hoeveel sessies er nodig zijn, er is tussentijds contact zodat ouders weten hoe het met hun kind gaat. Omdat ieder kind verschillend is, is er geen standaard behandelplan. Simone kijkt niet alleen naar de hulpvraag van de ouders, maar ook naar die van het kind zelf. "Kinderen zijn puur en eerlijk, daarom vind ik het zo fijn om met ze te werken", zegt Simone. Het helpt wel als je daarbij op dezelfde golflengte zit!

Simone straalt deskundigheid uit, en een aanstekelijk enthousiasme. Inderdaad, iedereen is welkom bij Moontje Coaching! Voor meer informatie kunt u kijken op: www.moontjecoaching.nl.

Contactgegevens:
Simone van Deursen-Vermulst
Vresselseweg 32
5491 PD Sint-Oedenrode
Tel.: 06-29587740
E-mail: info@moontjecoaching.nl