Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 838d0b
Foto: Wil Feijen
Foto's

Koningsdag 2019

Son en Breugel - De 52e verjaardag van Koning Willem Alexander werd in heel Nederland gevierd. Ondanks dat de Koninklijke familie in Amersfoort te gast was, was het zaterdag 27 april gezellig druk tijdens de vele activiteiten die in Son en Breugel werden gehouden, helaas was de regen af en toe spelbreker op deze feestelijke oranje gekleurde dag.

Voor de vroege vogels was er speciaal de Vroege VogelWandeling. Een 15-tal belangstellenden hebben aan deze wandeling deelgenomen. Om 10.00 uur stond de officiële opening op het programma. Burgemeester Hans Gaillard, de jeugdgemeenteraad en het St. Catharinagilde verzorgden de opening. 

Het Oranje-comité had voor veel vertier gezorgd waar zowel jong als oud aan kon deelnemen. In De Boerderij werd het spelletjesfestijn gehouden, waar fanatiek aan werd deelgenomen door de veelal jonge kinderen. Natuurlijk ontbrak het schminken niet op het programma. In de Gentiaan was het gezellig druk op de Vrijmarkt. Tijdens de markt wisselde veel aanbod van eigenaar, vaak voor een 'prikkie'.  

De inwoners van Son en Breugel moesten vaak keuzes maken in de vele activiteiten die door het Oranje-comité georganiseerd werden. Wilde je een kaartje leggen tijdens het Rikconcours, dan moest je in La Sonnerie zijn. De vissers die streden om het vangen van de meeste vis, meldden zich bij de visvijver. Lees woensdag in de krant wie in de prijzen zijn gevallen. In Zonhove werd een eigen Koningsprogramma gevierd wat zeer in de smaak viel bij de aanwezigen.

Om 13.00 uur werden alle inwoners uit Son en Breugel die in het afgelopen jaar een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, welkom geheten door burgemeester Gaillarid om samen te toosten op de verjaardag van de Koning. Voor de jonge jeugd stonden vele attracties klaar waar zij onbeperkt gebruik van kon maken en in De Zwaan kon geluisterd worden naar verschillende optredens. 

Bekijk voor een complete impressie van Koningsdag de foto's die gemaakt zijn door Wil Feijen. 

 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>