Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Oplaten ballonnen binnenkort verboden in Son en Breugel

Politiek

Son en Breugel - Net als veel andere gemeenten in Nederland wil ook de gemeente Son en Breugel een verbod gaan invoeren voor het oplaten van ballonnen.

Sinds 2018 is het aantal gemeenten dat een verbod heeft ingevoerd verdrievoudigd. De opgelaten ballonnen, ook de biologisch afbreekbare exemplaren, brengen schade toe aan natuur en milieu als zij daar terechtkomen. De ballonnen zorgen voor veel dierenleed doordat dieren na het eten van de ballonnen of resten daarvan stikken of verhongeren.

Behalve het dierenleed zorgen de ballonnen die terecht komen in de natuur ook voor vervuiling in een gebeid dat vaak zeer kwetsbaar is. De gemeente Son en Breugel wil het verbod opnemen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Deze wijziging zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Son en Breugel ter goedkeuring

In de omliggende gemeenten, behalve Meijerijstad, is er nog geen verbod op het oplaten van ballonnen. Kijk op https://localfocus2.appspot.com/5c7e340c7c860 welke gemeenten wel of geen verbod hebben ingevoerd.