Sander Buitelaar (l) en Davey van Haastregt (r) in hun restaurant
Sander Buitelaar (l) en Davey van Haastregt (r) in hun restaurant Foto: Wil Feijen

Nieuwe eigenaren zien grote uitdaging in Restaurant Il Ponte

Human Interest

Son en Breugel - Na 35 jaar met veel plezier en gedrevenheid gewerkt te hebben in restaurant Il Ponte aan het Raadhuisplein in Son en Breugel, hebben Carmen Frongia en Eddie van de Wiel het stokje overgedragen aan de jonge ondernemers Sander Buitelaar en Davey van Haastregt.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Eigen 'twist'
De Eindhovenaren Sander (26 jaar) en Davey (23 jaar) willen een eigen 'twist' geven aan het restaurant, maar de warmte en het huiselijke karakter willen ze behouden. "De basis blijft hetzelfde, evenals de Italiaanse gerechten op de kaart. Maar we willen er wel onze eigen invulling aangeven. Het is niet uitgesloten dat er nieuwe gerechten toegevoegd worden aan onze menukaart", aldus Sander en Davey.

Carmen en Eddie
"Eddie is al jarenlang een goede vriend van mijn vader", vertelt Sander. Carmen en Eddie wilden na 35 jaar de zaak verkopen. "Sander en ik hebben al een paar jaar horeca-ervaring. Wij werkten alle twee als barman in Eindhoven", vult Davey aan. Ze hoorden van de plannen van Eddie, maar er ging nog niet meteen een lichtje branden dat zij de nieuwe eigenaren zouden worden van het goedlopende restaurant.

Interesse gewekt
"Als 16-jarige puber vond ik Stratumseind uitdagender in vergelijking met Son en Breugel. Door de vele gesprekken die ik had met Eddie is dit beeld totaal veranderd", geeft Sander toe. "Mijn interesse werd gewekt en ik wilde graag in Son en Breugel werken." Sander heeft jarenlang met Davey samengewerkt en zijn goede vrienden geworden. "Ik ben pas 23 jaar en heb er wel even over nagedacht of ik mijn vaste baan zou opzeggen om samen met Sander in dit restaurant te gaan werken. Toch ben ik heel erg enthousiast geworden om dit avontuur samen met Sander aan te gaan. Zo'n kans krijg je maar één keer en die moet je met beiden handen aanpakken."

Kneepjes van het vak
Inmiddels hebben Sander en Davey de afgelopen maanden de kneepjes van het vak geleerd van Carmen en Eddie. Sander is verantwoordelijk voor het afhaalgedeelte, het restaurant, de ontvangst van de gasten en het 'net iets meer doen voor de gasten'. "Ik vind het belangrijk dat de gasten zich thuis voelen als ze bij ons komen eten", geeft Sander aan. Davey werkt achter de schermen en is verantwoordelijk voor de pizza's in samenwerking met Marcello en ondersteunt Sander in het restaurant. Sander en Davey worden bijgestaan door steun en toeverlaat Marcello, de chef-kok die verantwoordelijk is voor alle andere spijzen die op de kaart staan. "Samen kijken wij er naar uit om het levenswerk van Carmen en Eddie voort te zetten", geven Sander en Davey aan.

Communicatie
"Voor Marcello is het ook even wennen. Hij heeft ruim 17 jaar samengewerkt met Carmen Eddie. Zij spraken Italiaans met elkaar en wisten precies wat ze aan elkaar hadden". Sander en Davey gaan op dezelfde voet verder, alleen de communicatie gaat in het Nederlands. Zij zijn ervan overtuigd dat zij samen met Marcello het restaurant succesvol kunnen voortzetten.

Onderscheid
De pizzaconcerns waar je pizza's kunt afhalen of laten bezorgen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch willen de jonge ondernemers zich onderscheiden ten opzichte van deze zaken. "Wij serveren uitsluitend Italiaanse pizza's met een dunne bodem en rijkelijk belegd met vlees, groente en kaas. De service en sfeer en het persoonlijke contact staan hoog bij ons in het vaandel. Verder zijn wij trots op onze goede kwaliteit/prijsverhouding", geven de twee nieuwe ondernemers aan. Verder bieden de beide heren een nieuwe uitgebreidere wijnkaart aan. "We willen meer inspelen op de wensen van onze gasten, door verschillende bijpassende (huis-)wijnen aan te bieden."

Reserveren
Restaurant Il Ponte is maandag en dinsdag gesloten. De overige dagen staan Sander en Davey graag voor u klaar. Mocht u in het weekend willen komen eten, dan adviseren zij om tijdig een tafel te reserveren, via 0499-475398. "Dat voorkomt teleurstellingen."