Ockhuizenweg verkeert in slechte onderhoudstoestand
Ockhuizenweg verkeert in slechte onderhoudstoestand Foto: Ingezonden

Gemeente start vernieuwen en verkeersveiliger maken Ockhuizenweg

Politiek

Son en Breugel - De gemeente start een project om de Ockhuizenweg in het buitengebied Sonniuswijk in het kader van verkeersveiligheid te verbreden en het wegdek te vernieuwen. De Ockhuizenweg verkeert in slechte onderhoudstoestand. 

Deze weg wordt de alternatieve ontsluiting voor het vrachtverkeer dat hiervoor nu nog de in de woonwijk Sonniuspark gelegen Bijenlaan kan gebruiken. Om de Bijenlaan af te sluiten voor dat vrachtverkeer is eerst vernieuwing en verbreding van de alternatieve route voor vrachtverkeer, de Ockhuizenweg, nodig. De Bijenlaan in de woonwijk Sonniuspark wordt straks, na de afsluiting voor vrachtverkeer, een wijkontsluitingsweg en is dan voor vrachtauto's geen doorgaande weg meer. 

Het doel is te zorgen voor een goede alternatieve ontsluiting voor vrachtverkeer. Het effect daarvan is grotere verkeersveiligheid op zowel de Ockhuizenweg als de Bijenlaan. Eerst wordt de Ockhuizenweg verbreed, daarna de Bijenlaan voor doorgaand vrachtverkeer afgesloten.
In juni 2019 vinden keukentafelgesprekken plaats met bewoners en bedrijven aan de Ockhuizenweg om uitleg te geven over de plannen en bij hen relevante informatie op te vragen. In het najaar volgt de aanbesteding voor de uitvoering. De verwachting is dat het project Ockhuizenweg medio 2020 gereed zal zijn.

Wethouder Jan Boersma van verkeer: "Met deze oplossing slaan we twee vliegen in één klap. Zowel de bereikbaarheid als de verkeersveiligheid krijgen met dit project een impuls.