Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 5321bc
Foto: Ingezonden

Formule Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) is geselecteerd voor lunch met de Tweede Kamer

Son en Breugel - Sinds 2004 organiseert IVN, in samenwerking met een aantal maatschappelijke partners en het Nederlandse bedrijfsleven 'Duurzame Dinsdag'; een podium in politiek Den Haag voor duurzame ideeën. Stichting SOJ heeft hun innovatieve idee om het sociale woningaanbod te vergroten op basis van kadastrale woningsplitsing ingediend en dit idee is geselecteerd als een van de kansmakers op de 'lunch met de Tweede Kamer' in september.

Hopelijk behoort het idee, om senioren woningeigenaren langer zelfstandig in hun eigen woning te laten wonen, waarbij jongvolwassene wonen in een woonunit en hulptaken verricht wanneer dit noodzakelijk is en hiermee een deel van de huur sparen voor de toekomstige eigen kosten koper, tot een van de duurzaamheids winnaars. Hiermee kan de stichting de ambitie om Nederland te helpen bij het te kort aan betaalbaar woningen voor jongeren en de schaarste aan seniorenwoningen, worden opgelost worden.

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. St SOJ hoopt op deze manier een groot podium te krijgen omdat schaarste aan betaalbaar woningaanbod voor jongvolwassenen niet alleen een Brabants probleem is!

De Duurzame Dinsdag-koffer vol met al die diverse ideeën en initiatieven wordt aangeboden aan het kabinet. De Staatssecretaris neemt deze in ontvangst en zal enkele ideeën en initiatieven uitlichten. Ook worden er namens de partners van Duurzame Dinsdag prijzen uitgereikt. Onder andere op het gebied van klimaat, groen, energie en sociale duurzaamheid.

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>