Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 0450ed
Foto: Ingezonden

Koninklijke onderscheiding brengt leuk bedrag op voor Spieren voor Spieren

Son en Breugel - De dag van erkenning van iets wat je altijd met liefde en plezier hebt gedaan! Vrijdag 26 april was een dag met vele verrassingen. Een dag dat alles anders was voor Hans Coolen.

Zonder iets te weten en te merken werd hij naar het Korfbalveld gelokt waar enkele leden van de judo Club de Jigoro's ervoor gezorgd hadden dat de burgemeester van Son en Breugel hem een Koninklijke onderscheiding opspeldde voor het vele vrijwilligerswerk dat Hans Coolen in Keldonk had gedaan. Hans Coolen wilde daarbij nog wel even kwijt dat dit vrijwilligerswerk niet zonder de steun van een goeie 'achterban' mogelijk is.

Samen met zijn vrouw Trudy en de kinderen hadden ze er een hele happening van gemaakt. Hans was dan ook verbaasd dat er op een gewone vrijdagochtend meer dan 80 mensen uit Keldonk de moeite hadden genomen om bij deze gebeurtenis aanwezig te zijn.

Als cadeau had de feestcommissie bedacht om een bijdrage te vragen voor het fonds Spieren voor Spieren. Ze kwamen op dit idee omdat Sam uit Zijtaart jaren geleden op de jaarmarkt in Keldonk aandacht vroeg voor zijn ziekte. Sam was toen 8 jaar en hij vertelde aan Hans dat hij in verband met zijn ziekte niet veel ouder zal worden dan 21 jaar.

Spieren zijn zeer belangrijk voor de mens. Zonder spieren is er geen enkele prestatie mogelijk. Niets is toevallig, maar bij judo gebruik je zowat alle spieren in je lichaam. Als er enkele spieren niet of niet goed werken, heb je al heel snel een probleem waardoor je niet de prestatie kunt leveren die je voor ogen hebt. Spieren zijn voor elke inzet, hoe klein dan ook, zeer belangrijk.

De opbrengst van de donatie werd uiteindelijk 525 euro voor het Fonds Spieren voor Spieren. Hans en Trudy Coolen willen dan ook iedereen heel erg bedanken voor hun komst en donatie. "Een dag om nooit meer te vergeten", aldus Hans Coolen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>