Afbeelding
Foto: Ingezonden

Ryan Witlox wint NK-cup 500

Algemeen

Son en Breugel - De NK-cup 500 in Halle stond zaterdag 25 mei op het programma. Op het goed geprepareerde circuit voelde Ryan Witlox van het WTX Racing Academy team zich meteen thuis. Het rijden ging vloeiend en zag er goed uit.

Ryan zette in de tijdtraining gelijk een tweede tijd neer en was dus verzekerd van een goede startplaats. De eerste manche begon met een hole-shot en Ryan wist drie ronden lang de kop vast te houden, maar moest toch een ontketende Rob Windt voor hem laten.

Ryan reed een verbluffende wedstrijd en wist op een hele mooie tweede plaats te finishen. Helaas was voor Rob Windt zijn geluid te hoog en werd hij vijf plaatsen teruggezet dus, plaats 1 voor Ryan.

De tweede manche had Ryan een iets mindere start en vanaf een plaats of 12 begon Ryan aan de manche. Hij begon aan een goede inhaalrace en werd deze manche op een tweede plaats afgevlagd, nadat hij twee rondes voor het einde de nummers 4, 3 en 2 inhaalde. Na een supergoede solide wedstrijd werd hij dus eerste in de eindstand.