Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2cddf0
Foto: Evi Neervoort
Algemeen / Son & Breugel

Help de vrouwen van de Forster ward met een geldinzamelingsactie

Son en Breugel - De Son en Breugelse Evi Neervoort is sinds februari van dit jaar werkzaam in het Ankaful psychiatrisch ziekenhuis te Cape Coast (Ghana) voor haar studie verpleegkunde aan de Avans Hogeschool.

Momenteel is Evi al zo'n zestien weken werkzaam in het ziekenhuis, waarvan al vijf weken op de 'Forster ward'. "Dit is een gesloten afdeling waar maar liefst 35 vrouwen (of soms zelfs meisjes) verblijven met een acute of chronische psychiatrische problematiek. De omstandigheden binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn in het ziekenhuis nogal heftig. Het stigma wat in Ghana nog heerst op psychiatrische problematiek is daar medeoorzaak van. Zo hebben vele mensen hier de gedachtegang dat dit veroorzaakt wordt door kwade geesten, hekserij en spiritualisme", geeft Evi aan.

Daarnaast wordt er door de overheid helaas maar een klein budget beschikbaar gesteld voor deze zorg. Dit is welgeteld een schamele 3% van het gehele zorgbudget. Dit heeft als gevolg dat de 'Forster ward' maar € 18,00 per maand kan besteden aan de zorg voor 35 cliënten.


"Nu is het zo dat mijn stage hier bijna op zijn einde loopt en ik wil heel graag nog iets betekenen voor de vrouwen op de afdeling", laat Evi weten. "Deze vrouwen hebben stuk voor stuk een klein plaatsje in mijn hart veroverd. Ik wil dit doen door middel van het aanschaffen van hoognodige materialen. Denk hierbij aan ondergoed, maandverband, handdoeken, sponzen, slippers, thermometers, weegschalen, bloeddrukmeters en ga zo maar door...!"

Evi zou het op prijs stellen als de inwoners van Son en Breugel een kleine bijdrage € 5,00) beschikbaar willen stellen voor dit ziekenhuis. "Het zou ontzettend tof zijn als jullie hierbij willen helpen. Want ik kan jullie verzekeren dat jullie bijdrage hier in het ziekenhuis heel veel blijde gezichten oplevert. Veel van jullie zullen denken dat € 5,00 niet veel is, dat ze daar toch niets aan heeft, maar dat is verkeerd gedacht", licht Evi toe. "Want voor ons is € 5,00 weinig, maar voor hier is dit een hele hoop."

Wil je doneren, klik dan hier

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>