Logo mooisonenbreugel.nl
Hans en Henny voor hun zaak in Son en Breugel   | Fotonummer: 362aee
Hans en Henny voor hun zaak in Son en Breugel (Foto: Annie Maessen)

Van Soepkom naar Soepkommen

Bij lunchroom 'De Soepkom', aan de Airbornestraat 8a te Son en Breugel, draait het om soep, soep en nog eens soep. De toepasselijke naam van de lunchroom is daar vanaf geleid. 'De Soepkom' viert op 1 september haar vijfjarig jubileum. Ondertussen blijft het niet bij één soepkom, de eigenaren Henny en Hans Merks openen in Oirschot, aan de Koestraat nummer 4a een tweede vestiging.

Exclusieve producten
Henny en Hans Merks zijn al meer dan 20 jaar actief in de horeca en zijn onder andere bekend van het Vestzaktheater. Hans was als jongen van 8 jaar er al vroeg bij om 'baantjes' in de horeca te vervullen. "Ik vind koken leuk en het ontwikkelen van nieuwe producten. Ik maak onder meer alle soepen, pastasauzen, stoofpotten, ragout en confituren zelf, met als nieuwste smaakmaker: de tafelzuren", vertelt Hans. Doordat Hans alle specialiteiten zelf maakt, test hij vaak diverse bereidingsproducten uit. Hans is de uitvinder van de exclusieve producten die het echtpaar in de lunchroom serveert. Alle producten zijn dus 'home-made' met veelal Sonse streekproducten. "Producten naar eigen hand gecombineerd", zo vertelt Hans enthousiast.

Boven verwachting
Henny beheert de kleine keuken. Zij is heel actief in de lunchroom, cadeautjes maken, de verkoop van streekproducten, het samenstellen van kerstpakketten en hun specialiteiten die in potten verkocht worden. Populair zijn de cadeautjes op maat, die ze samen met het team maakt, bijvoorbeeld het 'Sons-kaatje' de 'advocaat' uit Son en Breugel. Geliefd onder de gasten is de 'High-Soep-boekingen' die zelfs de verwachting van Henny en Hans overstijgt.

Uniek
De inkoop van onder andere kip en vlees doen zij rechtsreeks bij de boeren. Producten van het seizoen kopen zij bij groenteboeren. Dit maakt de exclusiviteit van de producten van 'De Soepkom' uniek. Henny en Hans zijn steeds op zoek naar exclusieve leveranciers die voldoen aan hun eisen, waardoor hun ambachtelijke assortiment steeds vernieuwend en smaakvol blijft.

Uitbreiden
Het succes van 'De Soepkom' smaakt naar meer. Hans en Henny willen graag ongelimiteerd hun passie en drive vervullen om hun klanten te kunnen verwennen met onder andere gezonde en smaakvolle soepen. Doordat in Son en Breugel geen geschikt pand was om uit te breiden, openen Henny en Hans een nieuwe vestiging in Oirschot. Zij hebben de nieuwe vestiging gerestyled met nieuwe keukenapparatuur en interieur. Hetzelfde idee als in Son en Breugel, met ongeveer dezelfde menukaart. Aan de losse verkoop van mediterrane oliën en azijn geven zij een Oirschotse draai, zodat ook deze producten een streekgerichte beleving krijgen. Zo zal er van het 'Sons Plenkske' een 'Oirschots Plenkske' verkocht gaan worden.

Advies jonge ondernemers
Ondernemen is hard werken, met veel passie en gedrevenheid. Jonge ondernemers moeten niet met het idee starten dat met 'ondernemen' veel en snel geld te verdienen is. Door service en kwaliteit te leveren, is het die extra service wat de klanten bindt. Een simpele vraag van een klant waar overal voor betaald moet worden, zien Henny en Hans als extra service. Nét een stapje meer willen doen voor de klant, ervoor willen gaan en beslist geen '9 tot 5-mentaliteit'. Henny en Hans maken lange dagen, maar hun passie maakt dat het geen moeite kost. "De marketing van zijn goedlopende producten is eenvoudig", geeft Hans aan. "Dat is gewoon de kwaliteit."

Uitdaging
De uitdaging ligt nu in Oirschot met 1,4 miljoen toeristen per jaar. De Oirschots lunchroom 'De Soepkom' wordt een lunchroom met als klapper op de vuurpijl de vele smaakvolle zelfgemaakte soepen en een winkeltje met streekproducten. Natuurlijk is het alom in Son en Breugel bekende 'Cadeau-bordje met jammetje', zowel inwisselbaar in Son en Breugel als in Oirschot.

Opening
Vrijdag 7 juni opent de tweede vestiging van 'De Soepkom' in Oirschot, aan de Koestraat nummer 4a. Inwoners uit Son en Breugel zijn natuurlijk van harte welkom. De Soepkom Oirschot is zelfs op zondag geopend.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>