Logo mooisonenbreugel.nl
Spelers bovenste rij (v.l.n.r.): Flinn v/d Zandt, Daan Loomans, Stijn de Ruiter, Mees Kuipers, Rens Zijlstra, Finn Wolke en Oliver Brugel. Spelers onderste rij (v.l.n.r.): Coen Dols, Niels v/d Water, Ruben Baljan, Jorg v/d Ven, Jens Geijsen, Tim v/d Corput, Stijn Kuijpers en Bart van Iersel, trainer   | Fotonummer: 06f1c0
Spelers bovenste rij (v.l.n.r.): Flinn v/d Zandt, Daan Loomans, Stijn de Ruiter, Mees Kuipers, Rens Zijlstra, Finn Wolke en Oliver Brugel. Spelers onderste rij (v.l.n.r.): Coen Dols, Niels v/d Water, Ruben Baljan, Jorg v/d Ven, Jens Geijsen, Tim v/d Corput, Stijn Kuijpers en Bart van Iersel, trainer (Foto: Ingezonden)

SBC JO14-1 is Nederlands Kampioen geworden

Son en Breugel - SBC JO14-1 mocht Pinkstermaandag voor de laatste keer dit seizoen als team aantreden. Nadat, met name na de winterstop, een geweldige opwaartse spiraal zichtbaar was, werd er geen wedstrijd meer werd verloren. Door deze prestatie werd SBC-kampioen in de hoofdklasse en werden de Son en Breugelnaren uitgenodigd voor het Voetbal Talenten Toernooi bij JVC Cuijk. Daar spelen teams uit heel het land tegen elkaar om te strijden voor de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen!

Om deel te mogen nemen moet je eerst een districtskampioenschapstoernooi winnen. SBC kreeg echter van de organisatie een wildcard, omdat zij wel kampioen waren geworden in de hoofdklasse, maar geen districtskampioenschapstoernooi hadden gespeeld. De beste teams van alle districten deden mee aan het NK.

SBC werd ingedeeld in de poule bij SDO JO14-1, Woezik JO14-1 en DOVO JO14-1. Al deze teams kwamen, net als SBC, uit in de hoofdklasse. SBC verloor van DOVO JO14-1 maar wist alsnog de poule door te komen, al had het wel een negatief doelsaldo. De vorm werd echter steeds beter. In de halve finale nam SBC het op tegen het sterke JVC Cuijk. Dit team werd met 2-1 verslagen, zodat SBC in de finale van het NK mocht gaan strijden met Drechtstreek uit Papendrecht. In een zeer spannende wedstrijd wist SBC, dankzij een goal van Mees Kuipers, met 1-0 te winnen, waarna de handen de lucht in konden.

SBC JO14-1 zet hiermee een unieke en ongekende prestatie neer. Voor de winterstop kwam de ploeg nog uit in de eerste klasse en werd het zelfs tweede in de eindstand achter DBS JO14-1. Na de winterstop promoveerden beide teams, waarbij DBS JO14-1 bleef steken op een achtste plaats in de eindstand, maar SBC dus kampioen werd zonder één wedstrijd te verliezen. Op het eindtoernooi voor alle districtskampioenen wist SBC bovendien met wederom een geweldige teamprestatie opnieuw boven zichzelf uit te stijgen. Een unieke prestatie van met name de spelers, maar ook van de samenwerking tussen trainers en alle supporters. Een topprestatie van het collectief.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>