Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d60a8d
Foto: Ingezonden

Corridor C1 maakt het zich onnodig moeilijk

Son en Breugel - De laatste wedstrijd van het seizoen stond donderdag 13 juni op het programma. Corridor C1 kon kampioen worden door minimaal gelijk te spelen tegen de nummer 6, Be Quick C3. Concurrent De Flamingo's had even veel punten, echter een wedstrijd meer gespeeld.

In de E/F-jes werden ze nog samen kampioen. In deze competitie zou er slechts één team kampioen worden. Bij verlies van Corridor werd De Flamingo's kampioen. Zowel het onderling resultaat (5-2 winst) als het doelgemiddelde is beter dan dat van Corridor. Het hoefde allemaal niet zover te komen. Het zou spreekwoordelijk een 'appeltje-eitje' moeten worden.

Het nadeel van midweekse wedstrijden is dat er nogal wat gerommeld kan worden met de opstelling. Het zou niet de eerste keer zijn dat een laagvlieger geheel onverwacht een kampioenskandidaat van de mat veegt met een fantasie opstelling met louter spelers uit hogere teams. De wedstrijd begon wat later omdat zich boven Nuland pikzwarte wolken hadden samengevoegd en dit een enorme regen en onweersbui veroorzaakte. Nadat de grootste buien overgedreven waren, werd er afgetrapt.

Het begin van Be Quick was veel belovend. De twijfel sloeg toe bij Corridor C1. In de vijfde minuut was het raak. Be Quick zette een aanval op en gooide de bal feilloos in het mandje: 1-0. Het stroeve Corridor probeerde de rug te rechten en kwam mondjesmaat tot een aanval. Be Quick C3 speelde 'frank en vrij' en kwam bijna op 2-0. Na weer een forse regenbui werd Corridor C1 steeds sterker. Het team kreeg enkele goede mogelijkheden via Anne van Roon en Loïse. Uiteindelijk lukte het Linn om te scoren; 1-1. Corridor C1 ging voor de rust op zoek naar de tweede treffer, maar Maud en Femke hadden hun vizier niet scherp staan.

De tweede helft startte Corridor C1 meteen sterk, maar miste een karrenvracht aan grote mogelijkheden. De beste kans was voor Nikki, de strafworp die ze kreeg, benutte ze niet. Ook Meike, Anne van de Vorst en Femke waren niet doeltreffend. Uiteindelijk was het Maud die de Corridor op voorsprong bracht: 1-2. Be Quick kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Niet lang erna besliste Meike met een afstandsschot van Zwitserse precisie de wedstrijd: 1-3.

Be Quick C3 kwam terug na een knappe treffer: 2-3. Binnen de minuut gooide de hardwerkende Danique de wedstrijd in het slot, door de 2-4 raak te gooien. In de slotfase pikte Anne van de Vorst een treffer mee, zij gooide van gepaste afstand raak: 2-5. In de slotseconde zorgde Maud voor haar tweede treffer en daarmee voor de 2-6 eindstand.

Nadat het laatste fluitsignaal klonk, was de opluchting bij de trainers Martin en Patricia duidelijk zichtbaar. Er hing een uitgelaten sfeer bij de dames van de C1. De champagne vloeide rijkelijk over het kunstgrasveld.

Corridor C1 heeft een topprestatie geleverd om kampioen te worden in deze competitie, waarin de Flamingo's huizenhoog topfavoriet was.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>