V.l.n.r. Martin van de Bunt, Marieke Schoenmakers, John Frenken en Willem Berkers (archieffoto)
V.l.n.r. Martin van de Bunt, Marieke Schoenmakers, John Frenken en Willem Berkers (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Samen creëren, samen lachen en samen verbinden bij Social Sofa's

Algemeen

Son en Breugel - "Wie zijn buren kent, voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. Zo eenvoudig is het", zegt Karin Bruers, de oprichtster van Social Sofa.


Social Sofa's is een creatief initiatief met het doel om diverse bevolkingsgroepen uit de gemeente met elkaar in verbinding te brengen door middel van het gezamenlijk ontwerpen en mozaïeken van sofa's en tijdens dit proces met elkaar in gesprek te komen. Na de creatiefase moeten die banken gaan dienen als ontmoetingsplaats voor de diverse doelgroepen om ook in gesprek te blijven.

Vanaf 21 juni t/m 27 juni zal de LEVgroep, in samenwerking met de gemeente Son en Breugel, Het Goed uit Best en RBA Verhuur uit Son en Breugel, een tent op het Raadhuisplein (naast het oude Raadhuisje) inrichten als gezellige woonkamer. Het is de bedoeling dat er gedurende deze week in deze tent twee Social Sofa's worden beplakt met mozaïek steentjes. Iedereen is welkom om zijn steentje te komen bijplakken. Tevens wordt er de gelegenheid geboden om onder het genot van een kopje koffie of thee en muziek, gezellig met elkaar in gesprek te raken.

Op vrijdag 21 juni om 15.30 uur wordt er feestelijk afgetrapt. Dan plakken de prijswinnaars van de ontwerpwedstrijd (Fenne Vervoort, Bo Lathouwers en Len van der Zalm) de eerste steentjes op de banken die hun ontwerp krijgen. Uiteraard is iedereen hierbij van harte welkom. Alle dagen is er profesionele begeleiding.

Zondag 23 juni krijgt een extra feestelijk tintje. In het dorp is dan ook de expositie van kunstvereniging Ars Longa en worden er gedichten opgedragen op het Dommelbalkon. In de huiskamer wordt dan akoestische live muziek ten gehore gebracht. Tevens is er tijdens deze dag extra aandacht voor een project wat in november plaats gaat vinden. Dan gaan er acht coördinatoren vluchtelingenwerk uit de regio een week naar Lesbos om daar het vluchtelingenkamp KaraTepe, zowel operationeel als financieel te adopteren.

Kom mee plakken (ervaring is niet nodig) op:

Vrijdag 21 juni van 15.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 22 juni van 11.00 tot 17.00 uur
Zondag 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur Tijdens de kunstmarkt
Maandag 24 juni van 12.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 25 juni van 12.00 tot 18.00 uur
Woensdag 26 juni van 12.00 tot 18.00 uur
Donderdag 27 juni van 12.00 tot 18.00 uur

Of kom gewoon gezellig langs voor een praatje en een kopje koffie of thee.