Jeugdagent Daniël van de Berg
Jeugdagent Daniël van de Berg Foto: Ingezonden

Maak kennis met Daniël van de Berg, jeugdagent

Algemeen Algemeen / Son & Breugel politie

Son en Breugel - Mag ik mij even aan u voorstellen: Mijn naam is Daniël van de Berg en sinds 2017 vervul ik de functie van jeugdagent binnen de gemeenten Nuenen, Son en Breugel.

In 2011 ben ik begonnen bij de politie. Wat ik zo leuk vind aan mijn beroep is dat geen één dag hetzelfde is. Mijn werkdag begint wel altijd hetzelfde; met een dienstoverdracht door mijn collega's waarin ik te horen krijg wat er vóór mijn dienst gebeurd is, gevolgd door een teambriefing waarin de aandachtspunten vanuit het werkgebied besproken worden. Maar wat daarna komt is altijd een verrassing. Op sommige dagen is het hectisch en ren ik van de éne plek naar de andere en op andere dagen is het rustiger en ga ik de wijk in om te kijken wat er speelt.

Sinds ik werkzaam ben bij de politie heb ik diverse functies gehad. Tegenwoordig ben ik actief als jeugdagent. Vanuit mijn rol probeer ik problemen bij minderjarigen aan te pakken en nog liever: te voorkomen. Ik spreek jongeren aan op hun gedrag, geef ouders advies en blijf gevraagd en ongevraagd in beeld, omdat er meestal meer aan de hand is bij probleemgezinnen of probleemjongeren dan je op het eerste gezicht ziet. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de scholen, jeugdverenigingen in de regio en werk ik samen met diverse instanties die met jongeren te maken hebben. Als jeugdagent is het belangrijk dat je gemakkelijk contact maakt en een luisterend oor biedt, omdat uit het verhaal van jongeren blijkt dat ze meer zijn dan alleen hun probleem.

Om in contact te blijven met m'n doelgroep heb ik een Instagram account gemaakt. Want om jongeren te bereiken moet je aansluiten bij hun belevingswereld en ze de kans geven om contact met je te zoeken. Mijn Instagram account is te vinden onder mijn naam: jeugdagent_daniel

Naast mijn functie als jeugdagent, blijf ik natuurlijk ook gewoon politieagent. Het werk gaat door waar de functie stopt.

Komt u me tegen op straat, spreek me gerust aan!
Daniël van de Berg