Rene en Janneke op de bank voor hun school waar ze afscheid van nemen
Rene en Janneke op de bank voor hun school waar ze afscheid van nemen Foto: Wil Feijen

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging

Algemeen School

Son en Breugel - Twee leerkrachten verlaten na lange tijd werken De Regenboog. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Rene van den Hove en Janneke Nagel durven de school te verlaten nu het huidige team 'staat als een huis'. Wat ze het meeste gaan missen is het typische van De Regenboog: een familiaire kleine school waar iedereen elkaar kent.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Rene van den Hove kwam 17 jaar geleden bij De Regenboog als lio (leraar in opleiding) stagiaire en is tot de dag van vandaag gebleven: "In die 17 jaar heb ik van alles gedaan. Behalve de kleuters heb ik alle groepen gehad, ik verzorg de ict en heb ook een half jaar als waarnemend directeur mogen werken." Iedere leerkracht heeft zo zijn voorkeur welke groep hij het liefste les geeft. Rene's voorkeur ligt bij de bovenbouw: "De belevingswereld van het wat oudere kind ligt dichter bij mij. Je kunt met het gesprek de diepte in en mijn grappen passen beter bij kinderen in de bovenbouw." Meester Rene heeft altijd gezegd dat als er een kans komt om in het speciaal onderwijs te kunnen gaan werken dat hij die dan zou pakken: "En die kans kwam nu voorbij. Volgend schooljaar start ik op De Taalbrug, een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis."

Uitdaging
Janneke Nagel is inmiddels ook alweer elf jaar werkzaam op De Regenboog: "Toen elf jaar geleden mijn dienstverband inging, begon ik met zwangerschapsverlof. Ik heb jaren als intern begeleider voor groep 1 t/m 8 mogen werken en de laatste jaren sta ik weer voor de klas in groep 2 en groep 3. Deze groep had een ervaren leerkracht nodig en ik had weer zin om voor de klas te staan. Die keuze was dus snel gemaakt. Nu De Regenboog een sterk team heeft en een fijne directeur, kan ik met een gerust hart vertrekken en elders een uitdaging aangaan. Ik ga van deze kleine familiaire school naar De Startbaan in Meerhoven. Een grote school waar ik voor acht kleutergroepen intern begeleider word."

Totaalbeeld van het kind
Rene en Janneke kijken beiden terug op een leerzame en mooie tijd op De Regenboog: "Het was fijn om op een kleine school te werken met betrokken ouders en waar je alle kinderen kent en waar de kinderen elkaar ook allemaal kennen. De Regenboog is geen school waar alleen de leerresultaten belangrijk zijn, maar waar ook de talenten van de kinderen - of dat nou op sportief, sociaal, creatief of een ander gebied ligt - zeker ook gezien worden. Leuk is dat het middelbaar onderwijs De Regenboog daarover ook complimenteert. We blijken goed in te schatten op welk niveau we kinderen laten doorstromen en is men blij dat we een goed totaalbeeld van het kind geven."

Afscheid
De vacatures die met het vertrek van Rene en Janneke vrijkomen zijn inmiddels ingevuld. Er komen twee jonge leerkrachten voor terug. Rene en Janneke nemen vrijdag 5 juli afscheid tijdens een speciale viering op De Regenboog.