Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 420f99
Foto: Rianne van der Heijden
Evenement

'Slide along' originaliteit en mobiliteit in Cablepark Aqua Best

Son en Breugel / Best - Cablepark Aquabest organiseerde op 5 juli een wedstrijd voor de wakeboarders. Het was duidelijk te zien dat zowel de organisatie als de deelnemers van de 'Slide along'-wedstrijd al weken met de voorbereidingen bezig zijn geweest.

Redacteur Rianne van der Heijden

De deelnemende wakeboarders ontwierpen een creatief en technisch goed wakeboardvoertuig, dat voorwaarts over het water kon gaan en bleef drijven. Dit is de bedoeling van deze wedstrijd. Met dit zelfgemaakte wakeboardvoertuig werden de deelnemers, aan de kabelskibaan in een parcours van 800 meter lang, vooruit getrokken. Het parcours bevatte vier haakse bochten.

De jury - Pieter en Veronique van Beers – gaven hun punten voor de originaliteit, de mobiliteit en de afstand die de deelnemer met het wakeboardvoertuig aflegde. Het was een prachtig schouwspel van unieke wakeboardvoertuigen. Sommige deelnemers kwamen, eenmaal in het water, slechts enkele meters vooruit. Andere deelnemers doken sneller en dieper in het water dan van tevoren was bedacht.

Verrassende bouwsels verschenen aan de start. De snelle start van de houten motorfiets zorgde ervoor dat slechts één been van de deelnemer boven het water bleef. De BMX-fiets kwam tot de eerste bocht en was goed voor 200 meter BMX-en over het water. De slimste bouwer was snel klaar met de techniek van zijn wakeboardvoertuig: hij bond twee houten latten onder zijn voeten, legde de volledige 800 meter af en finishte,. De deelnemer met de wakeboard-slee legde het parcours ook helemaal af.

Wakeboarders verschenen onder andere op een roze zwaan, een schildpad, een ananas, een specie-kuip, een wasmand en een zitzak. Veel van deze deelnemers kwamen enkele meters vooruit en haalden hierdoor al snel een nat pak. Bijzonder was het 'zwevend tapijt' waarbij de fakir met snorkel bij de start al liet blijken dat hij waarschijnlijk toch onder het water zou belanden. De deelnemer die het hoog had zitten en breed liet hangen met een bouwwerk van maar liefst vier wakeboards, haalde de finish ook niet. Dit in tegenstelling tot het publiek, zij hadden het vermoeden dat deze deelnemer de finish zou halen. 

Elke start was weer bijzonder spannend en lachwekkend. De jury kende de meeste punten toe aan de twee finalisten die het gehele parcours hadden afgelegd. De eerste prijs ging naar Niels Swinkels die met zijn 'Foile' de originaliteits- en mobiliteitsprijs won. Steven van de Griendt behaalde de tweede plaats met zijn prachtig gebouwde wakeboard in de vorm van een 'Legertank'.

De jury waardeerde alle deelnemers met een originaliteitsprijs, omdat het gehele schouwspel voor dit prachtige evenement zorgde. Het heerlijke zomerse weer, de fantastische locatie en de creatieve deelnemers met hun wakeboardvoertuigen zorgden voor deze geslaagde wedstrijd die weer prikkelt tot een volgende uitdaging.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>