Logo mooisonenbreugel.nl
De jongens aan het werk op basisschool De Ruimte   | Fotonummer: 43ae0a
De jongens aan het werk op basisschool De Ruimte (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Basisschool geeft licht verstandelijk beperkten 'De Ruimte'

Son en Breugel - Elke vrijdag zijn vier stoere kerels van het PSV-wijksteunpunt actief op sterrenbasisschool De Ruimte. Ze werken deze dag in Son en Breugel en ondersteunen de conciërge door mee te werken aan een opgeruimde omgeving, zowel in het gebouw als het buitenterrein. De ene week werken Caglar, Wim, Marco en Pierre op De Ruimte, de andere week Martijn, Jeffrey, Andy en Shahiro. Zij worden begeleid door Lunet Zorg en hebben een licht verstandelijke beperking (LVB). Ze maken deel uit van een uniek project, dat zowel door de school, de leerlingen als door de LVB'ers zelf als zeer geslaagd wordt beschouwd.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

Initiatiefneemster en begeleidster Heidi Kramer werkt als cliëntbegeleidster arbeidsmatige dagbesteding bij Wijksteunpunt PSV van Lunet Zorg. Wijksteunpunt PSV is zes jaar geleden ontstaan uit een samenwerking tussen Lunet Zorg en de PSV Foundation. In dit project worden zo'n veertig mensen met een lichte verstandelijke beperking ingezet bij het assisteren van facilitaire processen zoals het schoonmaken van het stadion en het trainingscomplex De Herdgang. "Stickers op een flacon schoonmaakmiddel van het merk 'Ajax' erop worden door de heren eerst verwijderd voor gebruik", lacht Heidi. Ze poetsen de stadionstoelen glimmend, prikken papier en ruimen de rommel op in en rond het stadion na een wedstrijd. Behalve op vrijdag, dan werken ze gevieren ze bij De Ruimte. De andere helft van de groep blijft achter bij Wijksteunpunt PSV met een collega en mag de week daarop mee naar De Ruimte.

Thuiswedstrijden
Caglar, Martijn, Shahiro, Jeffrey, Marco en Pierre zijn fanatieke PSV-supporters en zijn iedere thuiswedstrijd aan het werk in het stadion. Na het schoonmaken van de gangen in het PSV-stadion met de rest van de serviceploeg van het wijksteunpunt mogen zij de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Enthousiast
Heidi geeft een toelichting. "Ik kom zelf uit Son en Breugel en ken basisschool De Ruimte goed, doordat destijds mijn eigen kinderen er leerling waren. Ik raakte in gesprek met Michiel van Dijck, de directeur van de school en vertelde trots over het project bij PSV. Michiel was gelijk enthousiast en gaf aan dat dit bij hun ook mogelijk is." Begin vorig schooljaar zijn ze gestart met deze vier kerels uit de PSV-stal. Ze zijn allemaal zeer enthousiast en ze verheugen zich op de vrijdag. "En natuurlijk verheugen zij zich op dit artikel wanneer het in de krant verschijnt."

Oproep
Lunet Zorg is een organisatie uit Eindhoven die mensen met een verstandelijke beperking begeleid in wonen en werk. Een nuttige dagbesteding geeft zin aan het leven: contact met anderen, waardering krijgen en thuiskomen met verhalen. Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking is dit niet anders. Het probleem is echter dat er bezuinigd wordt. Lunet Zorg krijgt ook minder van de overheid. Heidi is op zoek naar mensen met een licht verstandelijke beperking uit de omgeving. Ze denkt daarbij aan Son en Breugel, Nuenen of Eindhoven Noord. Ze moeten een indicatie hebben van de gemeente dat ze deel kunnen nemen aan arbeidsmatige dagbesteding. Daarnaast moeten ze redelijk zelfstandig kunnen werken en plezier hebben in de omgang met kinderen. Ook bij Wijksteunpunt PSV is er nog ruimte voor cliënten.

Voor meer informatie neem contact op met Heidi Kramer via 06-82188440.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>