Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 778dc9
Foto: Wil Feijen
Foto's Muziek

Ruim 750 muziekliefhebbers genieten van Lazy Sonnie Afternoon Festival

Son en Breugel - De sfeer zat er zondag 7 juli al meteen goed in tijdens de vierde editie van Lazy Sonnie Afternoon Festival. Vanaf het begin waren er muziekliefhebbers van alle leeftijden die kwamen genieten van de vijf bands. Mede door het mooie weer en de sfeervol ingerichte voortuin van La Sonnerie was het voor zowel het publiek, de bands als de organisatie een fantastische muziekmiddag.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Vier jaar geleden werd het muzikale seizoen op bijzondere wijze afgesloten met het Lazy Sonny Afternoon Festival. "Dat is zo goed bevallen dat we er een jaarlijks terugkerend festival van hebben gemaakt", vertelt voorzitter Edwin Verlangen tussen de optredens van zondag door. Met een knipoog naar de 'Flowerpower-tijd' was de tuin ingericht met een aantal strobalen, waarop gezeten kon worden, en stonden her en der grote kunstbloemen verspreid. Onder het grote parachutistendoek had het publiek goed zicht op het podium waar de vijf bands optraden. Vanwege de drukte waren op het terras nog extra tafels met banken neergezet.

Organisatie
Achter het succesvolle festival zit een achtkoppig bestuur dat verantwoordelijk is voor zowel de maandelijkse Lazy Sonnie Afternoon, alsook het afsluitende festival. "We zijn een heel jaar bezig met het zoeken naar de bands die tijdens het festival willen komen spelen en naar de (inter)nationale gasten die op de eerste zondag van de maand komen spelen", geeft Edwin aan. "Het grote verschil met Lazy Sonnie Afternoon en het festival is dat bij de eerstgenoemde veelal internationale duo's en trio's komen optreden. Deze akoestische optredens worden binnen in de Kapelzaal van La Sonnerie gehouden. Lazy Sonnie Festival vindt buiten plaats, in de voortuin. En de bands die komen optreden zijn vooral van Nederlandse bodem."

Lokale band
"Dit jaar opende het programma met Old Grey & Restless, de band afkomstig uit Son en Breugel", vult bestuurslid Annie Maessen aan. Zij speelden onder andere muziek van The Rolling Stones, Eagles, Van Morrison en The Monkees. Vanaf de eerste gespeelde noten zat de sfeer er goed in.

Meezingen en dansen
Als tweede band trad Mac Taple op. Het ene na het andere nummer uit de jaren '50 en '60 werd gespeeld. Het publiek zong de bekende nummers mee en sommige bezoekers lieten zich verleiden om een danspasje te maken. Captain Gumbo was de derde band. Ondanks dat zij op het tijdstip optraden dat het Nederlands elftal moest voetballen, bleef het publiek de band trouw en luisterde aandachtig naar hun optreden. Uiteraard ontbrak het bekende nummer 'Allons à Lafayette' niet tijdens deze middag. De echte bluesfans kwamen aan hun trekken met de vierde band: Rootbag. De formatie met veelzijdige bluesgitarist Richard van Bergen, drummer Jody van Ooijen en bassist Roelof Klijn.

Finale
Het spetterende sluitstuk van de avond was Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood. Het is maar liefst 33 jaar geleden dat deze band voor het eerst optrad in Son en Breugel. Tijdens dit optreden ging, net als toen, het dak eraf. Zonder de andere bands te kort te doen was dit voor de meeste bezoekers het spectaculairste optreden. De gespeelde nummers werden volop meegezongen door vooral de 40'plussers. Zij hebben veelal mooie muzikale herinneringen aan deze muziek. Uiteraard werd er volop gedanst tijdens dit optreden.

Warm hart
Dat het publiek het festival een warm hart toedraagt, bleek wel uit de grote opkomst en de gulle giften die in de hoed werden gedaan. Bezoekers waarderen dit soort festivals en laten met hun bijdrage zien dat de organisatie een goed festival heeft georganiseerd. "De giften worden gebruikt om, in de toekomst, een kwalitatief goed programma te kunnen blijven organiseren", sluit Annie af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>