Logo mooisonenbreugel.nl
Adrie overhandigt het het rapport 'Verkeersveiligheid' aan wethouder Boersma   | Fotonummer: c1b231
Adrie overhandigt het het rapport 'Verkeersveiligheid' aan wethouder Boersma (Foto: Wil Feijen)
TIPMooiSonenBreugel

Wethouder Boersma ontvangt resultaten TipMooiSonenBreugel

Son en Breugel - Door middel van het burgerpanel TipMooiSonenBreugel worden regelmatig vragen gesteld aan de inwoners van Son en Breugel die zich hiervoor hebben aangemeld. De resultaten daarvan zijn in deze krant te lezen. Dit is vaak een verkorte versie van de totale vraagstelling.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

De volledige resultaten van de vraagstelling en de antwoorden van de laatste TipMooiSonenBreugel, over verkeersveiligheid in Son en Breugel, werd afgelopen week aan wethouder Jan Boersma overhandigd. Jan is onder andere verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid in de gemeente Son en Breugel. Als regelmatige fietser in zijn gemeente is hij, wat het verkeer betreft, een ervaringsdeskundige te noemen. Hij benoemt moeiteloos een aantal verkeerssituaties die zeker om aandacht vragen.

Verkeerstelling
Onlangs is er een verkeerstelling in Son en Breugel geweest. Daarbij werd gemeten hoeveel en wat voor soort verkeer er door Son en Breugel reed. Binnenkort zijn de resultaten van dit onderzoek bekend. De wethouder zal, na aanleiding van deze gegevens en de nu al genomen maatregelen, opnieuw bekijken hoe het verkeerstechnisch veiliger kan.

Straatjuwelen
Zo blijken nu al de zwaar bekritiseerde 'straatjuwelen' als positief te worden ervaren door een groot deel van de bewoners van de Boslaan. Sommige bewoners zijn zelfs voorstander om er nog meer te plaatsen. Een gemiddelde automobilist die gebruikt maakt van de Boslaan heeft daar waarschijnlijk een andere gedachte over.

Veiliger
De wethouder is tevens van mening dat verkeersmaatregelen, die genomen worden om het verkeer veiliger te maken, alleen werken als het verkeer daar ook op de juiste wijze mee omgaat. Vaak bepaalt het gedrag van een verkeersdeelnemer het effect van een verkeersmaatregel. Juist op het gedrag hebben de maatregelen geen invloed.

Wethouder Boersma is blij met de gegevens van TipMooiSonenBreugel en zal deze zeker gebruiken bij het verkrijgen een totaalbeeld over huidige verkeersveiligheid in Son en Breugel.


Aanmelden
Wil jij meepraten/meedenken over lokale activiteiten? Wil jij jouw mening/oplossing kenbaar maken? Ben je 16 jaar of ouder? Word dan (gratis en anoniem) lid van TipMooiSonenBreugel en ontvang de nieuwe vragenlijst (na de zomervakantie) in je emailbox. Je kunt je aanmelden via www.tipmooisonenbreugel.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>