Logo mooisonenbreugel.nl
Als vrijwillier toont Ton een jong eendje   | Fotonummer: db0c3e
Als vrijwillier toont Ton een jong eendje (Foto: Ingezonden)
Evenement

Ton van Brussel loopt Vierdaagse van Nijmegen voor goed doel

Son en Breugel - De Vierdaagse van Nijmegen is dinsdag 16 juli begonnen. Ruim 44.000 wandelaars hebben zich ingeschreven voor deze editie. Onder de deelnemers is de Son en Breugelse Ton van Brussel. Ton loopt voor de eerste keer mee en koppelt zijn deelname aan 'de Vierdaagsesponsorloop'.

"Ik heb al diverse keren een marathon gelopen en was nu toe aan een nieuwe uitdaging. In mijn jonge jaren deed ik vaak een beetje minachtend over de Vierdaagse, alsof dat geen sport is, maar inmiddels weet ik beter", geeft Ton aan. Gedurende vierdagen op een rij, loopt Ton veertig kilometer. Dat vereist training en doorzettingsvermogen. Ton heeft veel getraind voor deze Vierdaagse. Het is een echte uitdaging voor hem geworden. Vrijdag 19 juli volgt de beloning; de heldenontvangst op de Via Gladiola en zijn eerste Vierdaagsekruisje!

Goed doel
Ton heeft aan zijn deelname een goed doel gekoppeld; de Dierenambulance Zuid-Oost. "Sinds begin februari van dit jaar werk ik bij De Dierenambulance Zuid-Oost. De eerste weken werd ik meteen al geconfronteerd met veel dierenleed.", gaat Ton verder. Jonge kittens die in de sloot terecht waren gekomen, waarvan de moeder was aangereden. Een konijn dat al vele dagen onder een net verstrikt zat. Een eend die met haar kuikens gevangen zat op een binnenplaats. Maar ook andere (misschien) minder ernstige zaken, zoals een hond of een kat die al dagenlang rondzwerft en wanhopig zoekt naar zijn eigenaar.

Betrokkenheid
Wat Ton opviel was de enorme betrokkenheid en zorg van de vrijwilligers van de Dierenambulance, zijn directe collega's. Met grote toewijding en grote liefde ontfermen zij zich over de dieren, of het nu een valk is of een musje, een reiger, een egel of een muis. De vrijwilligers van de Dierenambulance staan dag en nacht klaar om dieren in nood te helpen. "Dat is dus precies de reden dat ik voor dit mooie doel loop."

Doneren
Inwoners uit Son en Breugel en omgeving kunnen via de website van www.devierdaagsesponsorloop.nl een donatie doen voor de Dierenambulance. Ga naar de website, typ Ton van Brussel in en klik op 'sponsor mij'. "Alle donaties zijn welkom. Vele kleintjes maken ook een grote opbrengst", aldus Ton.

De eerste dag
Ton van Brussel is dinsdag 16 juli om 06.00 gestart voor de eerste dag van de Vierdaagse van Nijmegen. In totaal vertrokken 44.000 deelnemers op deze dag. De deelnemers starten afwisselend vroeg en laat. Op dinsdagmorgen vertrok Ton laat, woensdag 17 juli vertrekt hij om 05.00 uur.

"De laatste tien kilometer waren zwaar. Ik had een branderig gevoel in mijn voeten en ik werd moe", geeft Ton aan. Ton heeft acht en een half uur gelopen over de afstand van veertig kilometer. "Soms stropte het door het grote aantal wandelaars. Dat was vooral het geval bij start en finish, maar dat was onoverkomelijk", blikt Ton terug. "De organisatie verdient alle lof voor de voortreffelijke manier waarop alles in goede banen is geleid."

"Het viel mij niet tegen vandaag. Ik had van tevoren goed getraind. Ik weet niet wat het betekent als ik morgen weer dezelfde afstand moet lopen. Ik vind het best spannend en zie er een beetje tegenop." De aandacht van het publiek langs de kant is ontzettend bijzonder. "Het is een groot feest. Niet alleen in Nijmegen, maar zeker ook in Venray en Bemmel, het leek compleet carnaval, zó uitgelaten was de stemming!" Woensdagavond volgt er een nieuwe update van de tweede dag van de Vierdaagse van Nijmegen.  

Iedere dag stuurt Ton een berichtje hoe de dag is verlopen.
Via www.mooisonenbreugel.nl kun je hem volgen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>