Bosjes tussen de Rabobank en sporthal De Bongerd aan de Astroïdenlaan in Son en Breugel
Bosjes tussen de Rabobank en sporthal De Bongerd aan de Astroïdenlaan in Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Meningsverschillen over melding vergiftigd vlees

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel – Dierenbezitters waren op hun hoede nadat vrijdag 26 juli op internet, bij Ons Son en Breugel, een verhaal werd gepubliceerd over het vinden van een stuk vergiftigd vlees in het bosje tussen Supermarkt COOP en sporthal De Bongerd in Son en Breugel. Ook het Eindhovens Dagblad maakte hier maandag 29 juli op internet melding van, wat resulteerde in vele reacties op social media.

Redacteur: Emmy Grit

Voordat DeMooiSonenBreugelKrant dit soort nieuws publiceert, gaat er een gedegen onderzoek aan vooraf. De genoemde bronnen worden geraadpleegd en al gauw werd duidelijk dat zowel bij Jurgen Peters (BOA Son en Breugel), de gemeente Son en Breugel en de dierenambulance geen melding is binnengekomen. Zelfs de (dieren-)politie was niet op de hoogte. "Nee, er staat geen melding in ons systeem dat er vrijdag 26 juli vergiftigd vlees is gevonden op de Astroïdenlaan in Son en Breugel", aldus de politiewoordvoerder.

Verontwaardigd
De vindster van het vlees, Susanne van Leeuwen, is natuurlijk ook benaderd. "Vrijdag 26 juli heb ik melding gedaan bij de BOA en bij de dierenpolitie", geeft Susanne dinsdag 30 juli aan in een telefonische reactie. "Ik wilde dierenliefhebbers alleen maar waarschuwen dat ik vlees had gevonden in een bosje dat er verdacht uitzag. Er zaten korreltjes in. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat op een correcte wijze heb gedaan", aldus een verontwaardigde Susanne. "Bij de melding heb ik geen persoonsgegevens achter hoeven te laten, dat vond ik best wel vreemd."

Aannames
"Zowel bij de gemeente als bij de BOA is geen melding binnengekomen", reageert de communicatiemedewerker van de gemeente Son en Breugel in een reactie op vragen van de redactie. Anderhalve maand én twee weken geleden is er wel contact geweest tussen Jurgen en een andere bewoonster (dus niet met Susanne) uit Son en Breugel. Jurgen was, tijdens het gesprek van twee weken geleden, in het bijzijn van een politieagent. Tijdens dit gesprek werden er aannames gedaan dat er eventueel vlees of andere dingen, die niet geschikt zijn voor dieren, in de bosjes zouden kunnen liggen. "Met deze aanname kan de BOA en de politieagent niets doen. Hier is dus ook geen officiële melding van gemaakt." De politieagent heeft de bewoonster geadviseerd om, indien zij van mening is dat er iets op straat ligt wat er niet thuishoort en een gevaar kan opleveren voor de dieren, contact op te nemen met de dierenpolitie. "Hier is het ook bij gebleven", licht de communicatiemedewerker van de gemeente toe.

Dierenarts
Navraag bij dierenarts Verstappen in Best (plaatsvervanger in verband met de zomervakantie) leert dat er geen dieren zijn binnengebracht die de afgelopen week vergiftigd vlees hebben gegeten. "Als er vergiftigd vlees zou liggen en dieren zouden hiervan gegeten hebben, dan hadden we dat in de praktijk wel gemerkt", aldus de dierenarts.

Gecompliceerd
Wat is hier aan de hand? Na het hoor/wederhoor blijkt dat de meningen ver uit elkaar liggen. Het vlees is bij thuiskomst weggegooid. Er zijn geen foto's gemaakt en het vlees is niet aangeboden bij een dierenarts om te laten onderzoeken of het om vergiftigd vlees zou gaan. Zowel de BOA als de politiewoordvoerder laat weten dat er geen contact is geweest. Wat wordt er met een melding gedaan? En wordt iedere melding serieus genomen? "Iedere melding wordt serieus behandeld en er wordt een passende actie ondernomen. Als er een melding bij de dierenpolitie binnenkomt, wordt deze in ons systeem gezet. Ik heb het systeem nagekeken en zie dat er geen melding staat", geeft de politiewoordvoerder aan. Voor alle betrokken partijen is dit geen leuke kwestie. Waar is het fout gegaan? Maar bovenal, wat kan de volgende keer beter. Dit leidt alleen maar tot ontevredenheid.

Het mysterie van de melding zal voorlopig een mysterie blijven…